20 Eylül 2012 Perşembe

Bir daha maç vermezdim!

“Ben, UEFA Hakem Kurulu Başkanı Collina’nın yerinde olsam, Avrupa’nın hiçbir yerinde bu hakeme maç vermezdim. 2. dakikada Umut’un penaltısını vermiyorsun, tabelayı etkiliyorsun. Sonra da hatalarına devam edip 3 penaltıyı daha çalmıyorsun”

Alman hakem Wolfgang Stark, Old Trafford Stadı’nda Aslan’ı kuşlara, kurtlara değil; kendi kararlarına yedirtti. Ben, UEFA Hakem Kurulu Başkanı Pierluigi Collina’nın yerinde olsam, Avrupa’nın hiçbir yerinde bu hakeme maç vermezdim. Yazık günahtır. Alın terine ve emeğe büyük haksızlıktır. Daha henüz 2. dakikada Umut’un düşürüldüğü pozisyona çok yakın olmasına rağmen ve görüş açısı o kadar güzelken penaltıyı verememenin hiçbir mazereti olamaz. Kariyeri var, tecrübesi var, bilgisi var... Böyle yüzlerce maç yönetmiş. Neye sığınarak penaltıyı vermiyorsun? Acemi bir hakem altın buldum diye bu penaltıyı öyle bir çalandır ki, Old Trafford’daki bütün seyredenler duyardı. Maçtan önce korkularım vardı. Ve bunu da arkadaşlarımla paylaşmıştım. Bu kadar önemli bir maça vukuatlı bir hakemi vermek, sadece benim değil, herkesin akılna soru işareti getirmiştir. Maçta, Manchester United’ın iki tane verilmeyen net penaltısı var.

AYDIN’A YAPILAN YÜZDE YÜZ PENALTI
Devre arasında soyunma odasına gidip penaltıyı vermediğini anlayınca sözüm ona vicdan muhasebesi yaparak İngilizler’in de penaltısını vermedi. 90+2’de Alman hakeme bir şans geldi ama, onu da değerlendiremedi. Aydın Yılmaz’a yapılan net bir müdahale vardı. Hem de çizgi hakeminin gözlerinin önünde... Bu da yüzde yüz penaltıydı. Hem orta hem de yardımcı hakem, Galatasaray’ın en azından 1 puanla döneceği maçtan eli boş dönmesine neden oldular. Galatasaray; muhteşem oyunuyla, direkten dönen toplarıyla herkesi sürklase etti. Hakemi geçse büyük sükse yapar, Atatürk Havalimanı’nda bandoyla karşılanırdı. Ama olsun, galiptir bu yolda mağlup olan.


Hırvatlar’ın da 2 penaltısını ‘es’ geçmişti...

Skandal kararlara imza atan Alman hakem Wolfgang Stark, özellikle son yıllarda yaptığı hatalarla dikkat çeken bir isim. 42 yaşındaki Stark, EURO 2012’de iki maç yönetmişti. Stark, özellikle Hırvatistan-İspanya arasında oynanan mücadelede Hırvatlar’ın iki penaltısını vermemişti.. Alman hakem, 15 Mayıs 2012’de, 2-2 sona eren Fortuna Düsseldorf-H.Berlin arasındaki Play-Off maçında da kararlarıyla olay olmuş, maç sonunda da H. Berlin’li futbolcu Kobiashvili’den yumruk yemişti. Stark, geçen yıl da Kicker tarafından Almanya’nın en kötü hakemi seçilmişti.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder