27 Haziran 2012 Çarşamba

"Sözümü tuttum"

Demirören, JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen olağan genel kurulda yaptığı konuşmada, 2012-2013 sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

''Görevde olduğumuz süre içinde, futbolun rutin akışı dışında, ağırlıklı olarak tek bir konuya, hepimizi rahatsız eden, bir daha yaşamayı asla istemediğimiz bu sürece odaklandık'' diye konuşan Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü:

''4 ay önce bu kürsüden yaptığım konuşmada, 'Türk futbolunu kaostan kurtaracağız' sözünü vermiştim. Ben ve yönetici arkadaşlarım, sizlerden aldığımız destek ve güvenle olabilecek en iyi çözümü gerçekleştirdik. 58. maddenin yeniden ele alınmasının gerektiğine inandık. Emsali olmayan ağırlıktaki maddeyi, dünyadaki emsallerine yaklaştırdık. UEFA ve FIFA'nın yanı sıra birçok üye ülkenin talimatlarında da yer alan 105. maddeyi yürürlüğe soktuk ve bu düzenlemelerin ardından, Etik Kurulu raporu sonrasında özerk kurullarımız nihai kararlarını aldı.''

Yıldırım Demirören, 4 ay önce yine kürsüden yaptığı konuşmasında, sürece bağlı olarak ''Hak eden takımlarımız Avrupa kupalarına katılacaklardır'' dediğini hatırlatarak, ''Bugün, hak eden her takımımız ülkemizi temsil etmek üzere kabul edilmiştir. Umudum ve beklentim Beşiktaşımızın da CAS'tan gelecek olumlu bir kararla, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yarışmasıdır'' dedi.

''Sporda Şiddet Yasası tavizsiz uygulanacak''

TFF'nin önümüzdeki dönemde Sporda Şiddet Yasası'nın uygulanması hususunda olağanüstü gayret göstereceğini ve kendilerine düşen görevleri eksiksiz yerine getireceklerini dile getiren Demirören, şöyle konuştu:

''Ortak değerimiz olan futbolun korunması ve ileri taşınmasında kulüplerimizin, yöneticilerimizin, sporcularımızın, medyamızın aynı tutumu sergilemesi başarı için şarttır. Seyirci eylemlerinden dolayı sorumlu tutulmaktan yakınan kulüplerimiz, ihlalde bulunan kişilerin tespiti ve cezalandırılmasına katkıda bulunarak bu sorumluluktan kurtulabileceklerini göz ardı etmemelidir. Disiplin cezalarının tecilini mümkün kılan talimat değişikliğinin doğru kullanılarak caydırıcılık yönünden çok etkili olacağına inanıyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki, kötü niyetli kişilerin Türk futbolundan uzak tutulması konusunda fikir ve iş birliği yapmadıkça başarı şansımız yoktur.''

Avrupa'da daha çok hakem inancı

TFF Başkanı Demiröğren, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarılı maçlar yöneten Cüneyt Çakır ve arkadaşlarının herkesin göğsünü kabarttığını vurguladı. Yeni dönemde daha iyi noktalarda, daha çok sayıda Türk hakemin Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Dünya Kupası elemelerinde görev yapacaklarına inancının tam olduğunu belirten Demirören, ''Bu akşamki maçta sayın Cüneyt Çakır ve arkadaşlarına başarılar diliyorum. Türkiye sizlerle'' diye konuştu.

Bank Asya 1. Lig takımlarına maddi destek

Demirören, Bank Asya 1. Lig kulüplerine maddi yardım yapacaklarını da dile getirerek, Banka Asya 1. Lig'deki kulüplere yılda 4.5 milyon liraya ulaşan bir katkıda bulunacaklarını bildirdi. Demirören, sözlerine şöyle devam etti:

''2. ve 3. Lig kulüplerimize sponsorluk katkısı ile toplamda 5'er milyon lira maddi destek verilecek. 3 sezon boyunca devam edecek ve 2. ile 3. Ligdeki kulüplerimize toplam 30 milyon liralık bir kaynak yaratacak bu sponsorluk sözleşmesi hali hazırda imzalanmış durumda. Kaynak yaratma çabalarımızın yanında, kulüplerimizin federasyon nezdinde doğan alacaklarına haciz konmasının, en azından kısmen de olsa önlenmesini hedefliyoruz. Spor-Toto Teşkilat Başkanlığı nezdinde doğan alacaklarının haczedilmesini engelleyen yasa hükmünün bir benzerinin TFF için de yasamıza eklenmesine çalışacağız. Sizlerin de bu konuda desteğinizi bekliyoruz.''

Süper Lig'deki yabancı oyuncu sayıları ile ilgili bir düzenleme yaptıklarına işaret eden Yıldırım Demirören, ''Bu sezon uygulamada bir değişiklik olmayacak. Önümüzdeki sezon sözleşmeli yabancı sayısı 10, ilk 18'deki yabancı sayısı 6 ile sınırlanacak. Bir sonraki sezon ise sözleşmeli yabancı sayısı 8'e, ilk 18'deki yabancı oyuncu sayısı 5'e inecek. Böylece, bir yandan kaynak sarfiyatının önüne geçilerek diğer yandan kaliteli yabancı oyuncuya yönelim sağlanacak'' dedi.

''Türk futbolunun ihtiyacı huzur ve barış''

''Yaşadığımız can sıkıcı süreçten sonra futbolumuzun huzur ve barışa ihtiyaç duyduğuna inanıyorum'' diyen Demirören, ''Birbirimize inanırsak, güvenirsek, sevgiyi, saygıyı, futbolumuzun ana unsurlarından biri haline getirirsek kısa sürede bunu sağlayacağımızı da biliyorum'' diye konuştu.

Federasyon olarak,2012-2013 sezonu öncesi, bugün bulundukları noktanın kıymetini bildiklerinin altını çizen Demirören, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Futbolumuzun bir daha benzer süreçlerle yara almaması için tavizsiz davranacağız. Bu konuda kararlıyız. Futbolu geliştirmek için el ele vereceğiz. Umudumuz o ki, bizim gibi tüm paydaşlar da, bugünün değerinin farkındadır ve geçmişi alınan dersler dışında bir kenara bırakıp, geleceğe odaklanmaya herkes hazırdır. Bu sayede futbolu korumak değil, geliştirmek için sizlerle güç birliği yapmanın hazzıyla görev yapma imkanı bulacağız. Ortak aklı üretmek, futbolun yararları, çıkarları adına hareket etmek, hepimizin vazgeçilmez sorumluluğudur. Birlikte düşündüğümüzde, birlikte istediğimizde, birlikte hareket ettiğimizde, çözemeyeceğimiz bir sorun olacağını zaten düşünmüyorum. Türk futbolunun birlikteliğe en fazla ihtiyacı olduğu bu günlerde, bizlere düşen görev, taraftarıyla, futbolcusuyla, kulüp başkanlarıyla ve basınıyla tek bir vücut olmak.''


Genel kurulda, yönetim kurulu ve denetleme kurulunun 01 Haziran 2011-31 Mayıs 2012 dönemi, hesap ve faaliyetlerinden ötürü ayrı ayrı ibra edildi.

Genel kurulda ayrıca, 01 Haziran 2012 - 31 Mayıs 2013 dönemi Bütçe Tasarısı ile Talimatı ve Bütçe Uygulama Esasları görüşülerek 301 milyon 787 bin 816 liralık TFF bütçesi kabul edilirken, gerektiğinde bütçe tadilleri yapmak ve taşınmaz alımı ve satımı, ayni haklar tesisi için yönetim kuruluna yetki verildi.


 


 


 


 


 


 


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder