29 Nisan 2012 Pazar

Chelsea taktiği!

HTSPOR / KARTAL YİĞİT


Süper Final’in ilk iki maçında hakem hatalarının kurbanı olan ve galibiyet göremeyen Beşiktaş, yarınki Fenerbahçe maçında şanssızlığını kırmak istiyor.

Kötü gidişe son vermek isteyen Siyah- Beyazlılar’da teknik direktör Tayfur Havutçu taktiğini belirledi. Teknik direktörlük görevine soyunmasının ardından galibiyeti bulunmayan Havutçu, hafta içinde büyük bir sürprize imza atan Chelsea’nin Barcelona karşısındaki oyun anlayışını örnek verdi.

SAHAYA TEK FORVET ÇIKACAK
Futbolcularıyla toplantı yapan ve herkesin izlediği Şampiyonlar Ligi’ndeki 2-2’lik Barcelona-Chelsea maçını ayrıntılı şekilde anlatan Havutçu takımdan 90 dakika savaşmasını istedi. Savunmaya öncelik veren ve orta alanın da kalabalık tutulmasını isteyen Tayfur Hoca, rakibi kontrataklarla vurmayı planlıyor. Bu nedenle de sahaya tek forvet çıkmayı düşünüyor.


SAHNE ONLARIN
Sıkıntılı bir süreçten geçen Beşiktaş, Kadıköy’de galip gelerek biraz olsun toparlanmak ve moral bulmak istiyor. Haliyle de gözler en önemli silahlara çevriliyor. Bunlar Ricardo Quaresma ve Manuel Fernandes... Beşiktaş’ta gittikçe gözden düşen Portekizli yıldız Q7’nin Türkiye kariyerinde derbilerde golü bulunmuyor. Beşiktaş’ta ikinci sezonunun geçiren Portekizli oyuncu ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı asist yaptı ama golle tanışamadı. Amacı bu şanssızlığını kırmak. Gelelim Fernandes’e... Lig Grubu’nda Fiyapı İnönü Stadı’nda 2-2 biten maçta teknik heyet tarafından kadroya alınmayan Fernandes, Kadıköy’de 2-0 kaybedilen derbide ise kırmızı kart cezası nedeniyle takımını yalnız bırakmıştı.


BİTİRİCİ KARTAL
Beşiktaş, ezeli rakibinin Kadıköy’deki 41 maçlık yenilmezlik serisini sonlandırmayı hedefliyor. Kartal derbilerde daha önce ezeli rakiplerinin 3 rekoruna son vermişti. Siyah-Beyazlılar sezonun ilk yarısında İnönü’de Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalıp ezeli rakibinin 12 maçlık deplasman galibiyeti rekorunu sonlandırmıştı. Beşiktaş ayrıca, 2001-2002 sezonunda Galatasaray’ın, 25 maçlık iç saha galibiyetini bitirmişti. 2000’de de F.Bahçenin 24 maçlık iç saha galibiyetini noktalamıştı.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder