29 Ağustos 2011 Pazartesi

Bolt diskalifiye oldu!

Erkekler 100 metre finalinde Usain Bolt hatalı çıkış yaparak diskalifiye oldu. 100 metre finalinde Yohan Blake altın madalya kazandı.

 Video için tıklayınız...


13. Dünya Atletizm Şampiyonasında erkekler 100 metre finalinde altın madalyayı Jamaikalı Yohan Blake kazandı.

Blake, 9.92'lik derecesiyle altın madalyanın sahibi olurken, 10.08 koyan ABD'li Walter Dix gümüş madalya elde etti.

Yarışta 3. sırayı ve bronz madalyayı Saint Kitts ve Nevis Adalarından Kim Collins 10.09'luk derecesiyle kazandı.

Yarışmanın favorilerinden dünya ve olimpiyat şampiyonu Jamaikalı Usain Bolt, hatalı çıkış yaparak diskalifiye oldu.

''BOLT YARIŞTA YANIMDA GİBİYDİ''
13. Dünya Atletizm Şampiyonasında, erkekler 100 metrede dünya şampiyonu olan Jamaikalı Yohan Blake, hatalı çıkış yaptığı için diskalifiye edilen vatandaşı Usain Bolt'u ''yarışta yanında gibi hissettiğini'' söyledi.

21 yaşındaki Blake, olimpiyat ve dünya şampiyonu Bolt'un hatalı çıkış yaparak diskalifiye edilmesinin ardından 9.92'lik derecesiyle altın madalyanın sahibi olmuştu.

Blake, yarıştan sonraki açıklamasında, ''Söyleyecek söz bulamıyorum. Usain Bolt yanımda gibiydi. Kim Collins'i yakalamak için sakinliğimi korudum, Bolt için bu yarışı kazanacağımı hissettim'' dedi.

Yohan Blake açıklamasında, ''Bu mükemmel bir duygu. Bu an için tüm hayatım boyunca dua ettim. İnsanlara birilerinin bunu başarabileceğini, sadece odaklanmak ve Tanrıya dua etmek gerektiğini söylüyordum. Antrenman arkadaşım Usain Bolt yarış dışıydı ve ben görevi yerine getirdim'' ifadesini kullandı.

Yarışta 10.08'lik derecesiyle 2. olan ABD'li Walter Dix de, ''Hatalar barındıran bu yarış gerçek dışı ve sinirleri yıpratıyor. Gerçekten Bolt'u yarış dışı bırakacaklarını düşünmüyordum. Usain Bolt'u nasıl yarış dışı bırakırsınız ki'' diye konuştu.

Yarışta 10.09'luk derecesiyle bronz madalya kazanan Saint Kitts ve Nevis Adalarından Kim Collins de ''Şampiyon oyun dışı kalmıştı ve bundan faydalanmak gerekiyordu. Şaşkına döndüm. Mükemmel bir çıkış yaptım ve beni yakalayacaklarını düşünmüyordum'' dedi.

BOLT
Hatalı çıkış yaptığını anladığı an üzerindeki Jamaika formasını yırtan Bolt, kimsenin hatalı çıkış yapanın kendisi olduğunu söylemesine fırsat vermedi.

Pistin dışına gönderilen Bolt, stadyum duvarına vurduktan sonra ''Gözyaşı mı arıyorsunuz. Bu olmayacak. Ben iyiyim'' dedi.

GREENE'İN TAHMİNİ
Usain Bolt'un 100 metrede şampiyon olamayacağını ileri süren eski dünya ve olimpiyat şampiyonu ABD'li atlet Maurice Greene, Bolt'un diskalifiye olacağını düşünmese de bu tahmininde başarılı oldu.

Greene, dün yaptığı açıklamada, Yohan Blake'in 9.58 ile dünya rekorunu elinde bulunduran Bolt'u geçerek şampiyonluk unvanını ele geçireceğini söylemişti.

Greene, ''Şampiyonalarda yıldızlar doğar ve bu şampiyonada da sürpriz olacağını tahmin ediyorum. Blake, oraya çıkarak yarışı kazanmaya inanacak kadar çılgın ve mental olarak sağlam. Blake'in Bolt'tan korktuğunu sanmıyorum'' demişti.


10 BİN METREDE ALTIN MADALYA ETİYOPYALI JEILAN'IN...
13. Dünya Atletizm Şampiyonasında erkeklerde 10 bin metrede altın madalyayı Etiyopyalı Ibrahim Jeilan kazandı.

Yarışın son metrelerine 2. sırada giren Jeilan, son 50 metrede attığı deparla ilk sıradaki Büyük Britanyalı Mohammed Farah'ı geride bırakarak yarışı kazanmayı başardı.

Yarışı, 27:13.81'lik derecesiyle ilk sırada tamamlayan Jeilan, Farah'ın son 200 metrede attığı depara rağmen daha iyi bir atak yaparak rakibini son metrelerde geçmeyi başardı.

Farah ise 27:14.07'lik derecesiyle 2. sırada yer alarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Yarışı 27:19.14'lük derecesiyle 3. sırada tamamlayan Etiyopyalı Imane Merga da bronz madalya elde etti.

BEKELE YARIDA BIRAKTI
Yarışın favorileri arasında gösterilen Etiyopyalı Kenenisa Bekele ise sakatlığı nedeniyle 6 bin metre geride bırakılmışken yarıştan çekildi.

10 bin metrede 4 kez dünya, 2 kez olimpiyat şampiyonu olan 29 yaşındaki Bekele, Ocak 2010'dan beri sakatlığı nedeniyle yarışlara katılmıyordu.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder