30 Nisan 2011 Cumartesi

Fener Terim'ini buldu!

Fenerbahçe, 1996-2000 yılları arasında hep gıptayla baktı ezeli rakibi Galatasaray’a ve onun başındaki teknik adam Fatih Terim’e. Hep “Terim” gibi bir teknik adam arandı. Dünyaca ünlü hocalar getirildi ancak hiçbiri tutmadı. Hatta bir dönem Fatih Terim’i takımın başına getirmek için bile yoğun çabalar sarf edildi. Aradan geçen süreçte Fenerbahçe camiası kendi içindeki Terim’i buldu.

Aykut Kocaman’ın takımdaki geleceğiyle ilgili sorular yönelttiğimiz yöneticiler genç teknik adamdan övgüyle bahsediyor. Kocaman’a olan güvenlerini net bir dille ifade ediyor. Ancak ilginç olan bir yöneticinin genç çalıştırıcı için kullandığı, “O bizim Fatih Terimimiz. Galatasaray için Terim neyse bizim içinde Aykut Kocaman aynı anlamı taşıyor. İkisi de kendi kulüplerinde simge olmuş, çalışmayı çok seven prensipleri ve çalışma disiplinleri olan ve her şeyden önemlisi ‘önce kulübümüz’ diyen insanlar. İnşallah Fatih Terim neyse Aykut Kocaman da ileride bizim için o olacak”dedi.

Özellikle takımın ikinci yarıda aldığı sonuçlar ve zirvede olması yönetimin ve camianın Kocaman’a duyduğu güveni artırdı. Artık Kocaman’ın işi daha zor çünkü gelecek sezon için beklentiler çok daha yüksek. Bu doğrultuda da
yönetim sezon sonunda şampiyonluk ipinin göğüslenmesiyle birlikte genç çalıştırıcının sözleşmesinde iyileştirmeye giderek daha uzun süreli
bir imza attırmayı planlıyor.

ARTIK HEDEF AVRUPA
Lig şampiyonluğuna ulaşmak için 4 maçı kalan Sarı-Lacivertliler’de Aykut Kocaman ile gelecek planları da yapılmaya başlandı. Ama artık Kocamanlı Fenerbahçe’nin tek hedefi lig olmayacak. Şampiyonlar Ligi’nde ses getirecek bir takım için düğmeye basıldı. Bunun için de sezon sonu bekleniyor. Aykut Kocaman’ın istediği oyuncular için resmi temaslar lig bitimiyle başlayacak.

BAŞLANGIÇLARI DA BENZİYOR
Fatih Terim’le Aykut Kocaman’ın büyük takım kariyerindeki benzerlik de dikkat çekiyor. İkisi çok kötü başlayıp daha sonra çıkışa geçiyor. Terim ilk sezonunda şampiyon olsa da ligin ilk yarısında kendi sahasında Fenerbahçe’ye 4-0 mağlup olmuş, yönetim baskılara rağmen Terim’i takımın başında tutmuş ve UEFA Kupası’na giden yolu açmıştı. Kocaman için de ilk büyük takım tecrübesi çok kötü başladı. 1 ayda 2 defa Avrupa Kupaları’ndan elendi. İlk yarıyı 9 puan geride kapadı ancak başkan Aziz Yıldırım’ın büyük desteği ile takımı bugünkü duruma getirdi.


HTSPOR / SENAD OK


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder