30 Nisan 2011 Cumartesi

Fener'e hücum!

Volkan, Gökhan ve Santos’ın satışından 30 milyon Euro gelebilir.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Barcelona, M. City ve O.Lyon Gökhan’ı, B.Münih, Milan, Arsenal ise Volkan’ı takibe aldı. Semih, Atletico Madrid ve Deportivo’nun, Santos da Milan ve Toulouse’un kıskacı altında.

Ligin ikinci yarısında yaptığı müthiş atakla zirveye oturan F.Bahçe’nin bu başarısı sarı lacivertli takımın yanı sıra, futbolcularını da ilgi odağı haline getirdi. Başta Şampiyonlar Ligi finalini büyük ölçüde garantileyen Barcelona olmak üzere, Avrupa’nın 8 önemli kulübü, F.Bahçe’nin 3 futbolcusunu yakından izliyor. Hem de 7 haftadır. Evet, Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Şentürk ve Andre Santos, Avrupa’nın önemli kulüplerinin çekim alanına girdi.

SAHA DIŞINDA DA
Bu dört futbolcunun bu sezon gösterdiği müthiş performanstan etkilenen Avrupa’nın devleri, izleme ekiplerine Türkiye’de masa kurdurdu. Barcelona, Manchester City ve O.Lyon Gökhan Gönül’ü yakından takip ederken Bayern Münih, Milan, Arsenal gibi kulüplerin ise ilgisi Volkan Demirel’in üzerinde. Milan ile Toulouse’un gözü Andre Santos’ta. Semih Şentürk ise iki İspanyol kulübü Atletico Madrid’le Deportivo tarafından takip ediliyor. Bu kulüplerin bu dört futbolcunun sadece oynadıkları futbola değil saha içi ve saha dışı davranışlarını da özel ilgi gösterdikleri ve bunları raporlayarak kulüplerine ilettikleri öğrenildi.

F.Bahçe bu 4 futbolcusunu gönderme kararı alırsa, sadece sözleşmesi bitecek olan Semih Şentürk’ten para kazanamayacak. Gökhan Gönül’ün sözleşmesinde yazan ücret 15 milyon Euro. Sarı lacivertli yönetim, 12 milyon Euro verilmesi halinde başarılı sağ bekini elden çıkartabilir. Volkan Demirel’in de en az 8 ila 10 milyon arasında bir bedele Avrupa’ya gidebileceği belirtiliyor. Andre Santos için de 10 milyon Euro talep edilebileceği ifade edildi. Bu üç futbolcu satılırsa F.Bahçe’nin kasanına en az 30 milyon Euro’ya yakın bir para geçebilir.


KEZMAN'DAN SONRA
Son olarak Sırp golcüsü Mateja Kezman’ı 2008-09 sezonunun başında Fransa’nın PSG takımına 4 milyon Euro karşılığı satan F.Bahçe, 3 sezondur futbolcu satışından gelir elde edemiyor. Eğer bu iki futbolcu satılırsa, sarı lacivertliler uzun bir aradan sonra kasasına yüklü bir miktarda para katmış olacak.

AİLESİNİ BİLE ARAŞTIRIRLAR
Uluslararası menajerimiz Ceylan Çalışkan, Barcelona gibi devlerin ilgilendikleri futbolcuları sıkı bir gözetimden geçirdikten sonra kadrolarına kattığını söyledi.

AVRUPA’nın ünlü kulüpleri, ilgilendikleri bir futbolcuyu transfer ederken hangi kriterleri göz önünde bulundurur? İzleme komiteleri, futbolcuların hangi özelliklerine bakar? Bu soruların yanıtını bulmak için uluslararası menajerlerimizden Ceylan Çalışkan’ı arayıp sorduk. Çalışkan, bu olayın iki aşamada gerçekleştiğini belirtti ve şunları söyledi:

KRİTERLER ÇEŞİTLİ
“Milli takımındaki performansı, maçlardaki devamlılığı, iş ahlakı, ailevi yaşantısı, arkadaşları ile olan diyaloğu, yeni kulübüne uyum sağlayıp sağlamayacağı. Bu kriterlere bakılır. Eğer olumlu izlenim verirse transferi gerçekleşir. İzleme komitelerinde görev yapanların kriterleri ise şöyle:

Hazırlık maçları dahil tüm karşılaşmaları takip edilir.
Derbi ve zorluk derecesi yüksek maçları kaçırmazlar.
Maçlarla yetinmezler, antrenmanları da izlerler.
Futbolcunun yakın çevresinde araştırma yaparlar.
Takım içinden bir arkadaşını seçip onun durumu hakkında rapor alırlar.

Andre Santos
-  Yaş: 28
-  Boy: 1.82 m
-  Kilo: 78 kg
-  Değeri: 6.5 milyon Euro
İstenilen ücret 10 milyon Euro

Volkan Demirel
-  Yaş: 30
-  Boy: 1.91 m
-  Kilo: 90 kg
-  Değeri: 9 milyon Euro
İstenilen ücret 8 milyon Euro

Gökhan Gönül
-  Yaş: 26
-  Boy: 1.74 m
-  Kilo: 73 kg
-  Değer: 9 milyon Euro
İstenilen ücret 15 milyon Euro

Semih Şentürk
-  Yaş:  28
-  Boy: 1.83 m
-  Kilo: 79 kg
-  Değer: 6 milyon Euro
İstenilen ücret Sözleşmesi bitiyor. Para talep edemezler


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder