12 Ağustos 2010 Perşembe

"Ben böyle taraftar görmedim"

Hilbert, "Birçok statta maç yaptım ama böyle bir taraftar görmedim" dedi.

Beşiktaş taraftarının ününü daha önce duyduğunu, ancak Vikingur maçına kadar görmediğini anlatan Hilbert, o maçtaki atmosfer nedeniyle gözlerine inanamadığını söyledi.

Hilbert, daha önce birçok takımın taraftarının şöhretini duyduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

''Bunların arasında Beşiktaş taraftarları da vardı. Ancak Vikingur maçında gördüklerime inanamadım. Tribünler büyük itici güçtü o maçta. Birçok stat atmosferinde maç yaptım ama hiçbir yerde böyle bir taraftar görmedim.''

TEK HEDEF ŞAMPİYONLUK
Beşiktaş'ın bu sezon Alman ekibi Stuttgart'tan bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği oyuncusu Roberto Hilbert, çok iyi bir takıma sahip olduklarını belirterek, ''Bu takımı birincilik haricinde bir sonuç tatmin etmez'' dedi.

Hilbert, Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde ''Cola Turka ile soru-cevap'' bölümünde taraftarların sorularını yanıtladı. Beşiktaş'taki hedeflerinin sorulması üzerine Alman oyuncu, ''Çok çok iyi bir takımımız var. Guti, Quaresma gibi yeni oyuncularla birlikte çok kaliteli bir takım oluşturuldu. Bu takımı birincilik haricinde bir sonuç tatmin etmez'' değerlendirmesini yaptı.

Hilbert, Beşiktaş'ın çok büyük bir kulüp olduğunu da vurgulayarak, ''Avrupa kupalarında oynamaya alışkın bir takıma geldim. Benim hedefim de Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş forması giymek'' dedi.

Bir soru üzerine Vikingur maçında sahada olmak isterken kendisini tribünde bulduğunu belirten Alman oyuncu, ''Değişik duygular yaşadım. Ama tribünün güzelliği ve aldığımız sonuç beni mutlu etti. Bir an önce o sahada olmak istediğimi hissettirdi bana'' dedi.

Hilbert, profesyonel bir oyuncu olduğunu dile getirerek, ''Kadroya giremediğim zamanlarda her türlü şartı kabullenip çalışmaya devam ederim. Her zaman formayı kapmak için mücadele ederim. Hiçbir oyuncu 18 dışında kalmak istemez. Ama iyi bir futbolcuyum ve her zaman 18 kişilik kadroda yer alırım'' ifadelerini kullandı.

''UEFA listesinin dışında kalman seni etkiledi mi'' sorusunu ise Hilbert, ''O zaman yeni bir başlangıç yapmıştık. Kadro çok kalabalıktı. Kısa sürede bir seçim yapmak zorundaydık. Baştan üzüldüm ama sonra detaylar anlatılınca çok kafama takmadım'' karşılığını verdi.

''KENDİMİ GÖSTERMEK İSTİYORUM''
Teknik, savaşçı ve her zaman kazanmayı arzulayan bir oyuncu olduğunu kaydeden Hilbert, hücum oynadığını ve her iki kanatta yer alabileceğini anlattı.

Hilbert, ilk başlarda takıma alışamamış bir görüntü vermiş olabileceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Ancak şu anda tamamıyla her şeye hazırım. Belki çok fazla konuşmamam, gülmemem beni biraz agresif gösterebilir ama asi değilim. Saha içinde savaşırım sadece. Bir hücum oyuncusunda olması gereken bütün özellikleri taşıdığımı düşünüyorum. Süratliyimdir, adam eksiltirim, asist yaparım, orta yaparım, fırsatını bulunca golümü atarım. Hocam ve arkadaşlarım benim iyi bir futbolcu olduğumu ve her zaman hazır olduğumu görüyorlar. Benim açımdan takım ile ilgili sorun yok. Beşiktaş'a elimden gelenin en iyisini vermek için tüm kalbimle ve gücümle çalışacağım.''  

Beşiktaş'tan memnun olduğunu anlatan Hilbert, ''Burada ortam çok güzel. Takım arkadaşlarım çok iyi insanlar. Ben de çok mutluyum. Maçlar başladıkça kendimi gösterip maksimum yarar sağlamak istiyorum. Şu anda her şey yolunda'' dedi.

Hilbert, ''Quaresma ile ilgili ne düşünüyorsun? Türkiye'ye gelmeden önce ülkemizde tanıdığınız Türk futbolcu var mıydı?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''Quaresma çok özel bir oyuncu. Taraftarlarımız da onu çok seviyor. Takımımıza maksimum yarar sağlayıp başarılar kazanmamızda yardımcı olacağını düşünüyorum. Futbolla biraz ilgilenen herkes Türkiye'de efsane olmuş oyuncuları bilir. Bunlar arasında Rüştü Reçber, Hakan Şükür, Nihat Kahveci, Emre Belözoğlu gibi oyuncuları tanıyorum.''


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder