31 Temmuz 2010 Cumartesi

Rekora yüzecek!


Dünyanın en uzun mesafeli yüzücüsü olmayı hedefliyor.

Eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, İzmir Kuşadası’ndan çıkıp Yunanistan’ın başkenti Atina’ya yüzerek gitme denemesi yapacak.

Asıl hedefinin İtalya’nın Sicilya Adası’na yüzerek gitmek olduğunu ifade eden Sunaçoğlu, “Bu projemizi seneye erteledik. Bu kez 15 Ağustos’ta Kuşadası’ndan başladığımız yüzme maratonunu 30 Ağustos’ta Yunanistan’ın Başkenti Atina’da tamamlamayı planlıyoruz. Atina’ya indikten sonra Zafer Bayramı’nda Selanik’te bulunan Atatürk Evi’ne yürüyerek gideceğiz” dedi.

380 KM YÜZECEK
Yüzme maratonu boyunca iki rekoru kırmak amacında olduğunu söyleyen Sunaçoğlu, “Bu zamana kadar dünyanın en uzun mesafeli yüzen adamı 125 kilometre yüzmüş. Biz bunu 380 kilometreye çıkaracağız. Aynı kişi hiç durmadan 38 saat yüzebilmiş. Biz 40 saat olarak bu rekoru da kıracağız” şeklinde konuştu.

Rekor denemesini devlet desteğiyle yapacağını kaydeden Sunaçoğlu, “Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Akgül ile görüşmelerimi yaptım. Kendileri sonuna kadar her türlü desteği vereceklerini söylediler. Malzemelerimizi ve teknik ekibimizi tamamladığımızda, Yunanistan ile de bürokratik prosedürleri haletliğimizde maratona başlayabileceğimizi ifade ettiler. Kendilerine spora ve sporcuya verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

REKOR İÇİN GÜNDE 15 SAAT YÜZÜYOR
Rekor denemesi için günde 15 saat yüzdüğünü belirten Sunaçoğlu, “Zamanı kilometreye endekslediğinizde günde 30 kilometre kulaç atarak antreman yapıyorum. Bu süreçte dengeli beslenmeye ve biraz kilo almaya çalışıyorum. Deneme esnasında 15 kilo vereceğim tahmin ediliyor” şeklinde çalışmalarından bahsetti.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder