31 Temmuz 2010 Cumartesi

Kulüpten onay çıktı!

Lyon Teknik Direktörü Claude Puel, golcü oyuncuları Batefimbi Gomis'i Sarı-lacivertli kulübe satacaklarını açıkladı.

Fenerbahçe aradığı golcüyü buldu. Sarı-lacivertliler uzun süredir peşinde oldukları Lyon'un yıldızı Batefimbi Gomis'i her an renklerine bağlayabilir.

Zira, Lyon Teknik Direktörü Claude Puel yaptığı açıklamada Gomis için Fenerbahçe'nin transfer teklifi yaptığını doğruladı. Lyon'un hafta sonu katılacağı ve Celtic ve Milan gibi takımlarla karşılaşacağı Emirates Kupası öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Puel, Gomis'in gidişine izin verdiğini bunun takıma olumsuz yansımasının olmayacağını vurguladı.

Puel, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Transfer haberleri doğru. İki kulüp (Fenerbahçe ve Lyon) görüşmelerini sürdürüyorlar. Eğer Batefimbi bizimler kalmak isterse bu mükemmel olur. Ancak ekonomik göstergeleri de göz önünde bulundurmak zorundasınız. Tabii ki, İşin ekonomik tarafı ve sportif tarafı var. Bir oyuncunuzun ayrılmasına izin verdiğiniz zaman sportif yönden olumsuz etkilenmemeniz lazım. Ancak biz bunun böyle olmayacağını düşünüyoruz" dedi.

Lyon geçtiğimiz sezon Gomis'i St. Etienne takımından 14.2 milyon euroya 4 yıllığına renklerine bağlamıştı. Fenerbahçe'nin ise Gomis için Fransız ekibine 13 milyon euroluk bir teklifte bulunduğu ve Lyon'un da bu teklife sıcak baktığı öğrenildi.

6 Ağustos 1985 La Seyne-sur-Mer, Fransa doğumlu olan 25 yaşındaki Senegal asıllı Fransız yıldız Gomis, St. Etienne formasıyla gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekti. 2005 yılını Troyes'da kiralık olarak geçiren ve 13 maçta 6 gol atan Gomis, 2006/2007 sezonunda 34 maçta takımı adına 13 gol attı.

2007/2008 sezonunu 36 maçta 16 gol atarak geçiren Gomis, bir sonraki sezon 47 maçta 16 gol atarak sezona damgasını vurdu. 29 Temmuz 2009'da Lyon'a transfer olduktan sonra 2009/2010 sezonunda 51 maçta 15 gol kaydeden Gomis, Fransız futbol tarihinde St. Etienne'den ezeli rakibi Lyon'a transfer olan 6. futbolcu olmuştu.

Gomis, Fransa Milli Takımı'nın da formasını giyiyor. Gomis, 27 Mayıs 2008'de Ekvador'la oynadıkları hazırlık maçında ilk kez giydiği milli forma altında 2 gol kaydetti. Gomis, Zinedine Zidane'dan sonra ilk maçında iki gol atma başarısı gösteren ilk oyuncu olarak milli takım tarihine geçmişti.





Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder