17 Eylül 2012 Pazartesi

Terim'den Kagawa itirafı!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve oyuncular M.United maçı öncesi GSTV'ye açıklamalar yaptı. 'Old Trafford Yolu' programı için konuşan İmparator, Kırmızı Şeytanlar'ın bu sezon Avrupa'da en iyi transferleri yapan takım olduğunu belirtip “Özellikle Kagawa'yla bizim de ilgilendiğimiz gerçek” diyerek Dortmund'dan transfer edilen Japon oyuncuyla ilgili bir itirafta bulundu.

Tecrübeli çalıştırıcı maça ilişkin olarak ise “Kaybedersek dünyanın sonu değil ama kazanırsak ivme kaydederiz. Old Trafford'a ben de ilk defa çıkıyorum. Benim düşüncem şu, burada bir şey yaparsanız olaydır. Yoksa yenilmeniz kolaydır. Kolayı mı olayı mı seçeceğiz? İnşallah olayı seçeriz. Mağlubiyetten korkmadan oynamalıyız.”

"ÖNEMLİ OLAN BİZ NE YAPARIZ"
Terim, “Hiçbir rakibi gözümüzde büyütmeden ve küçümsemeden, ciddi şekilde gruptan nasıl çıkarızın planı, programı içerisindeyiz” dedi ve şöyle devam etti: “Manchester’ı anlatmanınmanası yok. Herkes tanıyor. Grubun en önemli takımı. Hatta dünyanın en önemli kulüplerinden biri. Zaten diğerleriyle de oynayacaktık, farketmiyor. Dışarda başlamak çok doğal. Maç öncesi Manchester dünyada favori gösteriliyor. Böyle bir ortamda bir şey yapmak önemli. Biz de hiçbir rakibi gözümüzde büyütmeden ve küçümsemeden ciddi şekilde gruptan nasıl çıkarızın planı programı içerisindeyiz.”

‘YAPILMAYANI YAPACAĞIZ’
“Buradan alınacak bir iyi sonucun sevindirici sonuçları çok açık. Bizi moral ve puan olarak ileriye taşıyacağı inancındayız. Ayrıca bu maçı da atlatmış olacağız. Yenilgi halinde de dünyanın sonu değil. ‘Manchester maçıdır’ deyip anlayış gösterilebilir. Bizim niyetimiz orada iyi oynamak, iyi mücadele etmek ve mümkünse orada yapılmamışı başarmak. Bundan önce GS 3-3’le önemli bir zafere imza attı. Dönüşte de burada eleyerek tarihine önemli bir zafer kazandırdı. Bu kez biz de en iyi sonucu
almak istiyoruz ki, bu inşallah kazanmak. Grupta alınan verilen her puan çok önemli. Tüm stratejileri lehimize çevirmek için elimizden geleni yapacağız. Kazanırsak büyük ivme kaydederiz. Ses getirmeyi de, hepsini bir arada lehimize çeviririz. Çok iyi oyunculara sahipler. Kagawa, Van Persie, Valencia ve Welbeck gibi isimleri var. Saymakla bitmez. ‘Şu oynamasın da, bu oynasın’ sözü bana gerçekçi gelmiyor. Kimler var, kimler oynar, neler yapar bir kuşkumuz yok. Önemli olan biz ne yaparız.”

‘OLD TRAFFORD’A İLK KEZ ÇIKACAĞIM’
“Old Trafford’a çok gittim ama bir takımın başında ben de ilk kez çıkacağım. Dünyanın en önemli mabedlerdinden biri, heyecanlı. Burada bir şey yaparsanız olaydır. Yenilmemiz kolaydır. Kolayı mı, olayı mı seçeceğiz. Umarım biz olayı seçeriz. Sonuç ne olursa olsun her yerde yenilgiden korkmadan oynamalıyız. Böyle olursa bugün yenilseniz de, yarın kazanırsınız. Ama o felsefeyi sahaya yansıtmazsanız bir yere kadar gidersiniz. Bizim oyun, futbol felsefemiz ve hayat anlayışımız bu.”

‘SİR’E SAYGI DUYULMALI’
“Alex Ferguson, dünyanın saygı duyulması gereken tartışmasız en büyük hocalarından biri. Bu kadar uzun yıllar bir kulüpte kalıp oraya bir şekil vermek hiç kolay değil. Kendisini takdirle anmak gerekir. 30 yıla varan bir süre bir büyük camiada ve yarışma yapılan ortamda. Her senesi de dolu geçmedi. Orada bir sembol, abide olarak görüyoruz.”


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder