18 Eylül 2012 Salı

Hedef 'Mars'ilya'

HTSPOR / Ferudun NİĞDELİOĞLU

ORTA SAHADA ZOR SEÇİM
Aykut Kocaman’ın Marsilya karşısında orta sahada hangi üçlüye yer vereceği kafasında soru işareti. Kocaman, Fransız ekibine karşı orta alanda dirençli bir yapıyla oynamak istiyor. Bunun için de kafasında gelgitler var. Daha önce Alex’e “Zorluk derecesi yüksek maçlarda seni oynatmayacağım” demesine rağmen kafasından Alex’li on bir de geçiyor Alexsiz de. Maç gününe kadar yapılacak taktik çalışmalarında Meireles, Topal ve Cristian üçlüsünü göbekte deneyecek olan Kocaman, Alex, Topal, Meireles üçlüsüne de şans tanıyacak. Genç hoca, bu süre zarfında alacağı taktiksel verime göre de kararını verecek. Ancak Marsilya karşısında Alex, Meireles, Topal ihtimali daha yüksek gibi görünüyor.

SERİ TOPLANTILAR
Fenerbahçe’nin genç teknik direktörü Marsilya sınavına kadar futbolcularıyla 3 önemli toplantı yapacak. Aykut Kocaman bu toplantılarda öğrencilerine, “Nasıl başlarsak öyle gider” sözlerini hatırlatıp motivasyonu artırmaya çalışacak. Bunun yanı sıra bu toplantılarda Marsilya’nın Nancy ile oynadığı son maçı yardımcısı Turgay Altay’a izlettiren Kocaman gelen bilgiler ışığında futbolcularına yön verecek. Marsilya’nın son iki maçının analizlerini de çıkartan Kocaman, hem saha içerisinde taktiksel çalışmalar yaptıracak hem de barkovizyonda bu verileri oyuncularıyla paylaşıp maça hazırlayacak.

SOW VE TOPAL VAR KUYT 3 HAFTA YOK
Marsilya sınavı öncesinde Aykut Kocaman’a 2 iyi 1 de kötü haber geldi... Senegal Milli Takımı’ndan sakat dönen Sow’un yoğun tedavi sonucunda iyileşip dünkü idmana çıkmanı teknik heyeti sevindirdi. Yıldız futbolcu Marsilya maçında takımdaki yerini alacak. Bunun yanı sıra Mersin maçında sakatlanan Mehmet Topal’ın dün çekilen MR’ında sol dizinde yırtık olmadığı kanama bulunduğu tepit edildi. Topal da gerekirse iğne olup bu maçta forma giyecek. Sarı-Lacivertliler’e Dirk Kuyt’tan kötü haber geldi. Sağ arka adalesini saran zarda yırtık tespit edilen Hollandalı yıldız en az 3 hafta sahalardan uzak kalacak.

STOCH KULÜBEYE CANER ON BİRE
Fenerbahçe’nin Marsilya sınavında Aykut Kocaman sol kanatta değişikliğe gitmeyi planlıyor... Bunun için de bir türlü eski formuna kavuşamayan Miroslav Stoch’un yerine ilk on birde Caner forma giyecek. Kocaman, Caner’in performansıyla orta sahada diri bir takım yaratmak istiyor.

‘3-4 MAÇA İHTİYACIM VAR’
Mersin maçında kafasına çarpan topun gol olmasıyla şanssız bir başlangıç yapan Meireles ise kendine güveniyor... Portekizli yıldız Aykut Kocaman ile görüşerek, “Henüz bir kaç gündür arkadaşlarla beraberim. Daha onları tanıyamadım. Uyum içerisine girdiğimizde çok daha iyi olacağız. 3-4 maça ihtiyacım var. Sadece tek sıkıntım arkadaşlarımla anlaşamamaktı ama herkes bana yardımcı oldu. Bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağım” diyerek hocasına güven verdi.

‘SEVİLLA MAÇI GİBİ OLACAK’
Milli maça verilen ara sonrasında zor da olsa Mersin İdmanyurdu karşısında alınan galibiyet takımın moralini yükseltmiş durumda... Futbolcular arasındaki Marsilya maçı ile ilgili ortak görüş ise hayli sevindirici. Lige verilen ara nedeniyle Mersin karşısında zorlandıkları görüşünde birleşen futbolcuların Marsilya maçında çok farklı bir Fenerbahçe’nin sahada olacağına olan inançları tam. Hemen hemen herkesin söylediği tek söz ise şu: Taraftarlarımıza Sevilla maçı gibi bir maç izlettireceğiz.

YÖNETİMDEN PRİM MÜJDESİ
Zorlu Marsilya maçıyla başlayacak olan UEFA Avrupa Ligi sınavları öncesinde Fenerbahçe yönetimi de kolları sıvadı... Buna göre yöneticiler UEFA Avrupa Ligi gruplarında oynanacak karşılaşmaların tüm stat hasılat gelirleri ile UEFA’dan gelecek maç kazanma primlerinin büyük bir bölümünü futbolculara dağıtacak. Bu durum futbolcuları sevindirdi.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder