18 Eylül 2012 Salı

"Çatır çatır oynayacağız"

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Manchester United karşılaşması öncesinde basın mensuplarının soruları yanıtladı. Galatasaraylı oyuncular Felipe Melo ve Muslera da toplantıda sorulara cevap verdi.


Yıldız futbolcular yarından umutlu olduklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Oyuncuların görüşleri şöyle:


Melo: "Kesinlikle her geçen gün daha iyiye gidiyorum. Tabii ki %100 değilim. Zira %100 ile oynayan sadec. Bugün iyiyim, yarın daha da iyi olacağım. Alex Ferguson'u tabii ki yaşayan bir efsane olarak görüyorum. Benimle ilgili söyledikleri çok güzel. Her ne kadar öyle söylemiş olsa da önemli olan sahadaki oyunumuz. Ben maçtan umutluyum açıkçası. Keşke Brezilya teknik direktörü de Ferguson gibi düşünseydi. Ancak sanırım düşünmüyor."


Muslera: "Geçen sene durum farklıydı. Yeni bir takıma geliyorsunuz. Bir adaptasyon süreci geçiyor. Bu süreçte hatalar olabiliyor. Ancak bunu aştıktan sonra takımıma ve hocama en iyi şekilde yardımcı olduğumu düşünüyorum. Bu sene de hata yapmış olabilirim. Ama bunlar olabilir. Daha iyi olacağız, büyük takımız ofansif oynuyoruz bu yüzden boşluklardan gol yiyoruz ama iyi olacağız. Bu kariyerim için çok önemli. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçım olacak bu maç. En iyi kalecilerden biri olarak görülmem çok güzel. Çalışıyoruz ve bunun sonucunda başarılı oluyoruz. Bu maç mutlaka çok önemli bir maç olacak."


"KAYBETMEK KOLAY, KAZANMAK OLAY..."


Fatih Terim ise şöyle konuştu: "Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden tek takım biziz. Bu yüzden bütün gözler bizde olacak. Manchester dünyanın her yerinde sevilen ve sayılan bir takım. Bu yüzden takımın yarın konsantrasyonun yüksek olması normal. Ben tek başıma değil oyuncularım ve kulübümle bir şeyim. Oyuncular işin en önemli kısmını halledecekler inşallah. Başlangıçın burada olması hem iyi hem kötü. İyisi, Manchester ile her türlü oynayacaksınız. Kötüsü, birinci maçı Cluj ve Braga ile ilk maçları oynayıp daha sonra burda oynamak, 5-6 yıldır Avrupa'da olmayan Galatasaray için iyi olabilirdi"


"Otele geldiğimde duydum. Sabah Manchester'da bir hadise olmuş. Bir olay olmuş, ik polis öldürülmüş. Bunu bilmiyordum. Olaylar pek büyümedi zaten. O yüzden onları da anlayışla karşılamalıyız."


"Dünyanın şu anda en iyi birkaç takımından biriyle oynuyoruz. Bunu kabul edelim. Old Trafford'da oynamak da kolay bir şey değil. Oyuncularıma şunu söylüyorum: "Türkiye'de oynadığımız oyun buraya yetmez. Onun üstüne çıkmalıyız." Kabul edelim ki çok zor bir maç olacak. Ancak Galatasaray'ın yapacağı bu performansın yetmeyeceğini bilecek ve sahada elinden geleni yapacak. Tek istediğim oyuncularımın çatır çatır mücadele etmesi. Sonuç ne olursa olsun. Herşey kazanmak değil aslında, yarışmak daha önemli. Alacağımız her sonuç bizi ancak bir sonraki maç için avantajlı veya dezavantajlı duruma getirecek. Burada alacağımız sonuç grubu belli etmez. Zamanın bizim için çok önemi var. Maça biz böyle bakıyoruz. Çok güzel bir mücadele edeceğiz. Sonucunu da hep birlikte göreceğiz. Kaybetmek çok kolay, kazanmak olay ben bunda çok ısrar ediyorum. Umarım oyuncularım ikincisini seçer. Burada oynanacak her iyi oyun bizi ilerisi için daha iyiye taşıyacaktır."


"Keşke bir-iki maç oynasaydık, takım olarak o tecrübeyi yaşasaydık. Ben bugüne kadar burada oynamamış ve genç oyuncuların da bunu fırsat olarak görmelerini bekliyorum. Her zaman bu fırsat gelmeyebilir. Olayı böyle değerlendirmeleri kendileri için de iyi olacaktır."


"Her maçın zamanı, yeri, şartları çok değişik. Galatasaray'ın burada 3-3'le geçtiği İstanbul'da 0-0 berabere kalarak tur atladığını hatırlıyorum. Fenerbahçe burada kazandı. Beşiktaş burada kazandı mı bilmiyorum. Sanırım kazanmış. Biz de onları burada takip etmek isteriz. Açıkçası ezeli rakiplerimizin yaptığını yapmak isteriz. Önemli bir şey yapmışlardı çünkü."


"Manchester bence Şampiyonlar Ligi'nin en iyi takımı. Hep var. Ben de birinde oradaydım. Bayern'i finalde yendikleri maçı izlemiştim. Belki geçen sene olamamıştır. Ancak geçen sene başarılı olamaması bizim için daha kötü. Daha çok isteyeceklerdir. "


"Sadece Kagawa yok. Çok tehlikeli oyuncular var. Van Persie'den tutun Kagawa, Wellbeck, Valencia, Nani gibi çok önemli oyuncular var. Ancak spesifik olarak adam adama oyun olmayacaktır."


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder