28 Haziran 2012 Perşembe

1 yıl sana 1 yıl ona

HTSPOR/Atilla TÜRKER


AĞIR TOPLAR BULUŞTU


İnönü Stadı’nı yenilemek için gün sayan Siyah-Beyazlılar’ın stat krizinde dün önemli bir adım atıldı. Önceki gün Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile G.Saray ve Beşiktaş kurmaylarının katıldığı görüşmeden uzlaşma çıkmamıştı... G.Saray, Beşiktaş’ın Arena talebine “HAYIR” diyerek yönetici Adnan Öztürk’ün sözüyle konuyu kapatmıştı. Ve Öztürk cephesinden kapanan konu dün Ankara’da tekrar açıldı. TFF Genel Kurulu nedeniyle spor camiasının önemli isimleri ve ağır topları Ankara’daydı... Stat için 4’lü zirve gerçekleşti. Bu önemli zirvede Bakan Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, G.Saray İkinci Başkanı Ali Dürüst ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman vardı.


UZLAŞMACI YAKLAŞIM


İstanbul’daki stat durumu ve ihtimallerin masaya yatırıldığı dost sohbetinde pek fazla alternatifin olmadığı konuşuldu... Olimpiyat Stadı’nın bakıma alınacak olması eli kolu bağlıyordu... Başkan Fikret Orman, Arena’daki ısrarını tekrarladı... Taraflar orta yolu bularak Beşiktaş’ın bu sezon maçlarını TT Arena’da yeni sezonda da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanmasına karar verdi. G.Saray İkinci Başkanı Ali Dürüst uzlaşmacı bir tutum sergileyip ezeli rakip ebedi dost Kartal’a zor gününde Sarı- Kırmızılı kulübün kapılarını açtı. Görüşmede F.Bahçe’nin de bu öneriye ‘hayır’ demeyeceği dikkate alınarak böyle bir sonuca ulaşıldı.


DÜRÜST: EVET, AYSAL: HAYIR


G.Saray’da yönetimin duruşuna akıl sır ermiyor, insanın başı dönüyor... Önceki gün Ankara’daki zirveye başkan Ünal Aysal ve başkan yardımcısı Adnan Öztürk katılmış ve Beşiktaş’ın Arena kullanımına “Hayır” demişti. Oysa aradan 24 saat bile geçmedi Sarı-Kırmızılı duruş değişti... İkinci başkan Ali Dürüst, Kartal’ın Arena’ya gelmesine sıcak baktı. İşin ilginç tarafı başkan Ünal Aysal dün 15.00’te “Arena işinin gerçeğine bakınca, fiziki olarak ortaya bazı sorunlar çıkıyor. Milli maçlar dolayısıyla daha fazla kullanmaya başladık. Buna bir de Beşiktaş’ın maçları eklenirse, fiziki olarak stadın kullanımı imkansız hale gelecek. Bu statta başka bir kulüple ortak bir yapı içine girmemiz mümkün değil. Israrlar, camiaları karşı karşıya getirebilir” demişti.


F.BAHÇE'DEN YEŞİL IŞIK


Beşiktaş’ın yeni stadının yapımı konusunda maçlarını nerede oynayacağı tartışmasında F.Bahçe’den önemli bir açıklama geldi. Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, maçlarını Arena’da oynamak isteyen ancak G.Saray’ın vetosuyla karşılaşan (sonra kabul gördü) Siyah- Beyazlılar’ın durumu konusunda “Bize şu anda Beşiktaş’tan gelen resmi bir teklif yok. Ancak böyle bir talep gelirse Türk futbolu için bir hizmet varsa gereği neyse yaparız” diyerek yeşil ışık yaktı. Bu arada F.Bahçe’nin taraftar grupları 1907 ÜNİFEB ve Genç Fenerbahçeliler, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda F.Bahçe dışında bir takımın kullanmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder