29 Mayıs 2012 Salı

Şike davasında yüzleşme!

Futbolda Şike Davası'nda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 16. duruşması görülmeye başlandı.


İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz sanıklardan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ilk kez katıldı. Aralarında Tayfur Havutçu, Göksel Gümüşdağ, Bülent Uygun, Korcan Çelikay, Ümit Karan, Hikmet Karaman, Şekip Mosturoğlu, İskender Alın, Ahmet Ateş, Nevzat Şakar, Tamer Yelkovan, Gökçek Vederson ve Mehmet Yıldız’ın da bulunduğu 71 kişi hazır bulundu.


SADRİ ŞENER DE SANIK SANDALYESİNDE
Bu sırada salonun arka taraflarında izleyici bölümüne oturan Sadri Şener, avukatların uyarısı üzerine sanık sandalyelerinin bulunduğu kısma geçti. Bir ara Şener ile Göksel Gümüşdağ’ın ayaküstü sohbet ettikleri görüldü. Daha sonra Aziz Yıldırım ve diğer tutuklu sanıklar da salona geldi. Yıldırım avukatlarının olduğu bölümden geçere sanık kürsüsüne oturdu. Ancak 2 sıra arkasında bulunan Sadri Şener'in tarafına bakmadığı da dikkat çekti.


BİRBİRLERİNE SORU SORABİLECEKLER
Tutuklu ve tutuksuz sanıkların çapraz sorgularının yapılacağı duruşmada mahkeme üyeleri, duruşma Savcısı ve avukatlar sanıklara sorularını yöneltecek. Yine salonda hazır bulunan sanıklar da birbirlerine sorularını yöneltebilecek. Öte yandan mahkeme salonuna avukatlar, sanıklar ve tutuklu sanık yakınları ile basından 4 ajans muhabiri dışında kimse alınmadı.

4 gün sürecek duruşmaların ardından mahkeme heyetinin tahliye taleplerini karara bağlaması bekleniyor.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder