30 Nisan 2012 Pazartesi

Puan silme cezası ne zaman!

ATİLLA TÜRKER (HT SPOR YAZARI)
"TFF en doğru kararı aldı. Kafalarda şimdilik soru işareti kalmaz. Suçlu bulunan takım hangisi olursa olsun mutlaka cezası verilmelidir. Eğer bu kadar takım değil de sadece 3-4 kulüp Disiplin Kurulu'na gönderilseydi çok daha büyük kaos ortaya çıkardı. Yeter ki Disiplin Kurulu, son derece adil bir şekilde olayı değerlendirsin ve suçlu takımlara ceza versin. Bence ceza 13 Mayıs'ta bitecek Süper Final sonrası hemen verilecek. Dolayısıyla takımlar suçlu bulunursa, puan silme cezası gelecek sezona yansıyacak. Eğer puan silme cezasını uygulanmazsa UEFA'nın vereceği ceza 1-2 yılla kalmaz. Korkarım 4-5 yıla kadar çıkabilir."


MERİÇ MÜLDÜR (HT SPOR MÜDÜR YARDIMCISI)
"Bir kere mevcut şartlar içinde, alınan puan silme cezasını mantıklı buluyorum. Çünkü Başkan'ın da dediği gibi dünyada eşi bulunmayan bir maddeydi. Değişmesi gerekiyordu ve değişti. Ama 'Maç oynanırken kural değişmez' deniyordu. Ama böyle oldu. TFF buna mecbur kaldı. Etik Kurulu'ndan daha temiz bir rapor bekliyorlardı. Ama mızrak çuvala sığmadı. Etik Kurulu'nun son kanaatinden sonra PFDK'ya sevk ve 58. maddeyi değiştirmek olarak kalmıştı. Havayı biraz olsun yumuşattılar. UEFA'nın ne diyeceği soru işareti. Galatasaray'ın PFDK'ya sevk edilmesi şık olmadı. Galatasaray'ın geçen sezonki Trabzon maçından dolayı PFDK'ya sevk edildiğinden bahsediliyor. Bu karar, gerginliğin sürdüğü bir ortamda ateşin altına odun atmaktan başka bir şey değil. Bence Trabzon'a ceza çıkmaz. Cezanın bu sezon uygulanması gerekiyor ama gelecek sezona kalacak. Bu da bence çok yanlış bir uygulama."


SERDAR ALİ ÇELİKLER (HT SPOR YAZARI)
"Bu federasyon hiç olmazsa bir karar aldı. Şimdi duyuyorum ve birkaç gündür görüyorum ki; Aydınlar federasyonunun üyeleri bu yönetime sallıyor. İkide bir 'UEFA affetmez' diyor. Sürekli manipülasyon haber peşindeler. 'İsmini vermek istemeyen eski bir TFF yetkilisinden' başlığıyla yüz tane haber okudum. Adama sorarlar. Be kardeşim, işi sürüncemede bırakacağınıza adam gibi karar alsaydınız. 10 ay milleti süründürmeseydiniz. Aldığınız iki tane karar var. Biri Digitürk için play-off, diğeri de 'kadınlar ve çocuklar' cezası. Gelelim bu karara... Hiç olmazsa bir karar aldılar. Bu sürecin süratla bitirilmesi en idealidir. Bu süreç bittikten sonra UEFA yasağı konuşulabilir. Önemli olan şu lanet olası sürecin bir an önce tamamlanmasıdır. Federasyon da bu yönde ilk adımı atmıştır. Gelişmeleri göreceğiz. Şimdilik 'böyle olur, şöyle olur' demek için çok erken."


 


 


 


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder