27 Şubat 2012 Pazartesi

Galatasaray oy kullanmadı!

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, son dakikada Yıldırım Demiören'e destek verdiklerini açıkladı ancak sarı-kırmızılı kulübün hiçbir delegesi oy kullanmadı. Hatta yönetici Adnan Öztürk, Genel Kurul salonuna da gelmedi.

Alınan bilgilere göre; içinde Faruk Süren, Alp Yalman gibi isimlerin de olduğu Galatasaraylı delegeler Yıldırım Demirören'e oy destek verdi ancak oy kullanmadan salondan ayrıldı.


BURSA DA KATILMADI!
Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç, ''Biz baştan beri Yıldırım Demirören'in adaylığına karşı olduğumuz için dik duruşumuzu devam ettirdik ve Genel Kurul'a katılmadık'' dedi.

Koç yaptığı açıklamada, ''Kulübü şike davasına karışan Demirören'le ilgili tavırlarında bir değişiklik olmadığını'' ve tek liste ile gidilen seçimlere Bursaspor delegeleri olarak katılmadıklarını belirtti.

Bursaspor Kulübü'nün haklarını koruma adına bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yoğun bir şekilde çalışacaklarını dile getiren Koç, ''Biz baştan beri Yıldırım Demirören'in adaylığına karşı olduğumuz için dik duruşumuzu devam ettirdik ve Genel Kurul'a katılmadık. Kongreye 8 delege ile gitmiştik. Demirören'in tek aday kalması ile kongreden ayrıldık. Bursaspor bu konu ile ilgili duruşunu aynı şekilde sürdürmektedir'' diye konuştu.

Koç, bundan sonra da Bursaspor'un haklarının korunması yönünde gerekli her adımın atılacağını sözlerine ekledi.

ÜNAL AYSAL NE DEMİŞTİ?
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, ''Gerek dün akşamdan beri olan gelişmeler, gerekse Yıldırım Demirören'in beyanatları bizi rahatlatmış görünüyor'' dedi

 Ünal Aysal: Yıldırım Demirören'in beyanatları...

Aysal, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Başkan adaylarından tek beklentimiz, Türk sporunun istikbalini sıkıntıya sokacak davranışlar içinde olmamalarıdır. Bunun arkasında duracak ve sözünü yerine getirecek adayların da arkasındayız. Aday isim belirtmedik'' diye konuştu.

Ata Aksu'yu adaylıktan çekilme teşebbüsü nedeniyle kutladığını kaydeden Aysal, şöyle devam etti:

''Bu işe hem katılım hem çekilme, ikisi de aynı felsefede. Biz bundan sonra seçilecek adayımızdan, bütün oy verenlerin de isteği doğrultusunda, cesaretle, güvenle ve ısrarla Türk sporunun önünü açmalarını, Avrupa ve dünya ile olan entegrasyonu tehlikeye sokmamalarını bekliyoruz. Gerek dün akşamdan beri olan gelişmeler, gerekse Yıldırım Demirören'in beyanatları bizi rahatlatmış görünüyor. Kendisi inşallah birazdan seçim öncesinde yapacağı konuşmalarda da bunu teyit eder. Bunun dışında yeni seçilecek gruba başarılar diliyorum.''

Aysal; "Yıldırım Demirören'in dünkü açıklamaları bizi rahatlattı. Ata Aksu'yu destekliyorduk ama şu an için Demirören'i desteklememizde bir sakınca yok" diyerek Demirören'i destekleyeceklerini belirtti.

CENTİLMENLİK RÜZGARLARI
Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu öncesi Galatasaray Kulübü'nün eski başkanları Faruk Süren, Alp Yalman ve şu anki başkanı Ünal Aysal, yöneticilerle birlikte kurulun yapılacağı salona girdiler.

Marriott Oteli'nde saat 11.00'de başlayan toplantı öncesi otelin girişinde karşılaşan Sarı-kırmızılı takımın başkanı Ünal Aysal ve TFF başkanlığı adaylığından bu sabah çekildiğini açıklayan Ata Aksu, ayaküstü 10 dakika kadar sohbet etti. Daha sonra Aysal ve Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Abdurrahim Albayrak asansör beklerken, TFF Başkanlığının en güçlü adayı Yıldırım Demirören ile karşılaştılar. Albayrak ile başkan adayı Yıldırım Demirören samimi bir şekilde kucaklaşırken, aralarında kısa bir sohbet geçti. Demirören, Albayrak'a, "Dün akşamki galibiyetinizden ötürü tebrik ediyorum" dedi. Albayrak da, "Ben de sizi centilmenliğinizden ötürü kutluyorum" karşılığını verdi.

Ardından Yıldırım Demirören, Ünal Aysal'a yöneldi, ikili tokalaştı. Ünal Aysal, Demirören'e başarılar dilerken, Demirören de derbi galibiyeti için Aysal'ı tebrik etti. Aysal ile Demirören'in karşılaşması soğuk bir havada ve çok kısa sürmesi dikkat çekti.



Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder