29 Şubat 2012 Çarşamba

Demirören’in zor seçimi!

Olağanüstü genel kurula tek aday olarak giren ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 41. başkanı olan Yıldırım Demirören için kritik kararlar süreci bugünden itibaren başlıyor. Demirören’in önünde bekleyen ilk konu olarak kurullar öne çıktı.

TFF’nin yeni başkanı, Mehmet Ali Aydınlar döneminden kalan kurullarla göreve devam ettiği takdirde çok büyük bir risk almış olacak. Zira, kurulların görev süresi federasyon yönetim kurulunun görev süresi ile aynı olduğu için, Demirören’in sezon sonunda herhangi bir değişikliğe gitme şansı ortadan kalkacak.

Futbol Federasyonu Ana Statüsü gereği, federasyon başkanı ya da yönetimi, bir kurul başkanı veya üyesini görevden alamıyor. Kurul üyeliğinin düşmesi için istifa, vefat ya da federasyon yönetiminin görevi bırakması gerekiyor. Demirören, Mehmet Ali Aydınlar döneminde görev yapan Merkez Hakem Kurulu, Etik Kurulu, Disiplin Kurulu ya da Tahkim Kurulu ile devam kararı alırsa, haliyle sezon sonunda değişikliğe gidemeyecek.

Kurul Başkanı ya da üyesi kendi isterse görevi bırakacak. Şike dosyası, hakem atamaları ve ceza kararları nedeniyle çok sıkışık bir süreçte bulunan Demirören, bu konudaki kritik tercihini bugün yapacak. Bu paralelde Demirören’in kurullarda bazı önemli değişikliklere gidebileceği ya da tüm üyelerden tarihsiz istifa yazısı alabileceği öne sürüldü.

HTSPOR / Atilla TÜRKER


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder