28 Aralık 2011 Çarşamba

G.Antep'e tebrik yağıyor!

Gaziantepspor’un adı şike ve teşvik olaylarına karışan ve yaklaşık 4 ay Metris’te bulunduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen İbrahim Akın’ı 3.5 yıllığına transfer etmesi büyük ses getirdi.

Bir kesim iddianamede itirafları olduğu ileri sürülen Akın’ın transferini eleştirirken, bir kesimde G.Antepspor’u takdir etti. HABERTÜRK, bu transfer sırasında çekince yaşayıp yaşamadıklarını ve gelen reaksiyonları Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın kardeşi olan, Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl’a sordu. İşte Kızıl’ın gözünden bu transfer ve gelen tepkiler:

‘ÇOK KOLAY OLMADI’
Başkanımız bu transferi hep istemişti, ama Belediye bırakmaya yanaşmamıştı. Son olayların ardından kolay bir karar olmadı. Şehrin ileri gelenlerine danıştık, yönetimde görüştük, telefon trafiği yaptık. Türk futbolunda böyle yetenekler kolay yetişmiyor. Daha sonra İbrahim’e bir şans daha vermeyi düşünüp kucak açtık. Sadece onu Türk futboluna yeniden kazandırmayı amaçladık. Büyük kulüpler böyle günlerde belli olur.

‘TABATA’YI BİLE SOLLADI’
Bu transferin duyulmasının ardından inanılmaz şeyler oldu. Her yerden telefon geliyor. Çok olumlu reaksiyonlar alıyoruz. Hollanda’dan dahi arayıp tebrik eden var. Açıkçası bu kadar ses getireceğini düşünmemiştik. Tabata’yı getirdik, o bile bu kadar yankı yaratmamıştı. Kamuoyundan da bunu bekliyoruz, bu çocuğa sahip çıkmak lazım.

‘BİZCE HİÇBİR SUÇU YOK’
İnsanlar doğarken günahsız doğarlar. Bu çocuklar daha 20-25 yaşında. Yanlış yerlere itenler, işverenler ve kendini büyük yönetici görenler... Bana kalırsa, hiçbir suçu yok. Büyükler hatalı. O değil, ona bu tarz teklif götürenler, kendisini yanlış yönlendirenler utansın. Onun düşüneceği bir şey yok. Zaten gördük, iddia edilen Beşiktaş kupamaçında golünü de attı, bizce suçsuzdur.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder