27 Aralık 2011 Salı

"Kötü çocuk" geliyor!

Niang ve Emenike’yi sezon başında kaybeden, Bienvenu’den de beklediği verimi alamayan Fenerbahçe, dört koldan yabancı golcü arayışlarını sürdürüyor. Sarı-Lacivertliler’in alternatifli bir liste üzerinde durduğu, devre arasında transfer yapmanın güçlü nedeniyle de ince eleyip sık dokuduğu ifade edildi. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın ilk adayının Lille’de harikalar yaratan Moussa Sow olduğu öğrenildi. Kocaman’ın ısrarı üzerine yönetimin de tarzı Emenike’ye benzeyen 25 yaşındaki Senegalli oyuncuyla ilgili temasları hızlandırdığı öğrenildi. Ancak daha önce Sow için 8 milyon Euro isteyen Lille’in, F.Bahçe’nin devreye girmesinin ardından rakamı 12 milyon Euro’ya kadar çıkarması yönetimi şoke etti. Sıkı bir pazarlığa girişen ve rakamı 6-7 milyon Euro’ya kadar indirmeyi planlayan Sarı-Lacivertliler, Fransızlar’ın inadı kırılamazsa, Sow’un alternatiflerine yönelecek.


KOCAMAN ONAY VERDİ
Sow’un yerine transfer edilmesi düşünülen golcüler arasında ilk sırayı tanıdık bir isim alıyor. Yönetimin, daha önce Sevilla formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde F.Bahçe’ye karşı forma giyen, şu an Sao Paulo’da oynayan Luis Fabiano’yu diğer seçenek olarak belirlediği ve tranfseri için girişimlere başladığı öğrenildi. Daha önce de ismi transferde geçen Brezilyalı ünlü golcüye Kocaman’ın onay verdiği, Lille’in Sow için indirime yanaşmaması halinde 31 yaşındaki sambacının transferinin bitirileceği bildirildi. Luis Fabiano’nun bonservisinin 6 milyon Euro civarında olduğu kaydedildi.


FRANSA'NIN GOL KRALI
Kaybına en çok üzüldüğü futbolcu olarak Emenike’yi gösteren Aykut Kocaman, Sow’un transferi için her türlü fedakarlığın yapılmasını istiyor. 25 yaşında, 1.80 boyundaki Sow, geçen sezon Ligue 1’de 36 maçta 25 gol atarak krallığa ulaşmış, 7 de asist yaparak lige damgasını vurmuştu. Bu sezon 18 maçta 6 gol atıp, 3 asist yapan Senegalli yıldız, Devler Ligi’nde ise 6 maçta 3 kez ağları havalandırmayı başardı. Sow, son dönemdeki çıkışıyla Avrupa’nın dev kulüplerinin de transfer listesine girmeyi başardı.


LAKABI BAD BOY
Profesyonel futbol kariyerine ülkesindeki Ponte Preta’da başlayan Luis Fabiano, 2000-01 sezonunda Rennes macerasının ardından gittiği Sao Paulo’da müthiş bir çıkış yakaladı. 2001-04 yılları arasında 87 maçta 61 gol atan sambacı, 10 milyon Euro’ya transfer olduğu Porto’da bekleneni veremeyince, 2005’te Sevilla’ya geçti. 2007-08 sezonunda attığı 24 golle, 27 gollü Güiza’ya geçilerek, gol krallığında 2. sırayı aldı. Geçen yıla kadar Sevilla’da görev alan 31 yaşında, 1.83 boyundaki yıldız futbolcu, 147 karşılaşmada 74 kez ağları sarstı. Sezon sonunda kendisine son vuruştaki ustalığı nedeniyle ‘Bad Boy’ (Kötü çocuk) lakabı takılan eski kulübü Sao Paulo’ya dönen Fabiano, şu ana kadar Brezilya’da 12 maçta 7 gol, 3 asistlik performans gösterdi. Luis Fabiano’nun Brezilya formasıyla 43 karşılaşmada 28 de golü bulunuyor.


HTSPOR/ NECATİ METE


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder