28 Eylül 2011 Çarşamba

ManU kâbus gördü!

Şampiyonlar Ligi'nde Basel'i ağırlayan ManU rakibi önünde 2-0 öne geçtiği maçta bu üstünlüğünü koruyamazken, bir anda 3-2 geriye düştü. İngiliz temsilcisi 1 puanı ise son dakikada attığı gole kurtarmayı başardı ve maçı 3-3 bitirmeyi başardı.

Sir Alex Ferguson'un talebeleri maça çok hızlı bir giriş yaptı. İlk 20 dakikada rakibinin atakları karşısında boğulan Basel, savunmada da sıkıntı yaşayınca ev sahibi takımın golleri kaçınılmaz oldu. 10. dakikada Giggs'in pası ile kaleyi yoklayan Welbeck, gol atacağını adeta hissettirdi ve 16. dakikada takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Antonio Valencia, ceza alanı içine koşan Fabio'yu iyi gördü, Brezilyalı kanat oyuncusu da topu içeri bıraktı ve Welbeck, topu filelerle buluşturmayı başardı. Bu golün hemen bir dakika sonrasında yine Welbeck, takımının ve kendisinin ikinci golünü atmayı başardı ve ilk yarı 2-0 ManU'nun üstünlüğü ile tamamlanmış oldu.

Konuk ekip Basel, ikinci devrede daha derli toplu bir görüntü çizdi ve Manchester United'a seyircisi önünde zor anlar yaşatmayı başardı. Fabian Frei, 58. dakikada farkı bire indiren golü atmayı başardı. Bu andan sonra Basel, maçı çevirmek adına efektif oyununa devam etti. Sadece iki dakika sonra Basel'in yıldız oyuncusu A. Frei, skoru 2-2 yapmayı başardı.

Bir anlık konsantrasyon kaybı içine giren Manchester United ise, bunu 76. dakikada pahalıya ödedi. Basel'de Marco Streller, ceza sahası içinde düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi ve 76. dakikada A. Frei topu ağlarla buluşturdu ve Basel, Old Trafford'da maçı 2-0'dan 3-2'ye getirmenin mutluluğunu yaşadı.

Ancak ManU, maçı son ana kadar bırakmadı ve 90. dakikada Ashley Young, takımına beraberliği getiren golü atmayı başardı.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder