30 Ağustos 2011 Salı

Fener 'CAS'acak!

Fenerbahçe’de “Dev” alarm. Şampiyonlar Ligi’nden men edilen Sarı-Lacivertliler, UEFA ve federasyonla olan mücadelesine yılmadan devam ediyor. Hakkını  hukuki yollarla arayan ve UEFA’ya dava açmaya hazırlanan kulüp, CAS’a başvuracağını borsaya bildirdi.

TFF’nin kararı sonrası Tahkim Kurulu’na başvuran ancak olumsuz yanıt alan Sarı-Lacivertliler hakkını uluslararası alanda arayacak. İşte Fenerbahçe’nin TFF ve UEFA’nın kararıyla ilgili tepki ve beklentileri:

‘BİZİ TEKRAR ALIN’
Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2010-11 sezonunu tescil eden “Süper Toto Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe” yazısını dosyaya koyacak ve UEFA Acil Durum Komisyonu tarafından alınan men kararının düzeltilmesi istenecek.

MAÇLARI DURDURMA PLANI
Yönetim ayrıca 13-14 Eylül’de başlayacak grup maçları öncesi karar çıkartmak için hukuk mücadelesi verecek. Çünkü maçlar başladığı takdirde Sarı-Lacivertliler’in Şampiyonlar Ligi’ne yeniden katılımı yönündeki olası değişim kararı ihtimali bitiyor.

MEKTUP GÖSTERİLECEK
Kulüp avukatları CAS’ın, “Sizinle ilgili kararı UEFA değil TFF aldı” demesi durumunda ise basına da yansıyan UEFA’nın TFF’ye gönderdiği
mektubu sunacak. Federasyonun kararında UEFA’nın baskısı olduğuna vurgu yapılacak.

HIZLI KARAR ÇIKABİLİR
Yönetim karar konusunda ise sürecin uzayacağı görüşünde değil. Buna emsal olarak da “UEFA Acil Durum Komisyonu nasıl Fenerbahçe için 1 günde karar alabiliyorsa Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin de kısa süre içinde karar alma imkanı var” görüşü hakim.

Kanarya’nın hukuki yol haritasında en önemli unsurlardan birisi de tazminat olayı. Sarı-Lacivertliler, 25 milyon Euro’luk Devler Ligi kaybının yanı sıra futbolcuların ayrılması, bilet, kombine, sponsor gelirleri konusunda da yüklü bir talepte bulunacak.

HTSPOR / Senad OK


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder