27 Ağustos 2011 Cumartesi

"Süründürme dönemi sona ersin"



Şike iddialarına yönelik soruşturma sürecinde Fenerbahçe sıkıntılı günler geçirmeye devam ediyor.

Teknik direktör Aykut Kocaman ile takım kaptanları Alex, Emre ve Volkan TFF'nin Sarı-Lacivertli takımı UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men etmesi ve Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmeleri ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.


 


"FEDERASYON GEREĞİNİ YAPMALI"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Futbol Federasyonu'nun kendilerini UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men eden kararının saçma bir karar olduğunu savunarak, "Şampiyonlar Ligi'nde yoksak niye Süper Lig'deyiz? Süper Lig'de devam edeceksek niye Şampiyonlar Ligi'nde değiliz? Federasyon bu ikisinden birinin gereğini yapmalı" dedi.

"SON DERECE SAÇMA BİR KARAR"
Federasyonun men kararını değerlendiren Kocaman, "Son derece saçma bir karar. Ali Koç'un da dün belirttiği gibi, Futbol Federasyonu'nun aynı şekilde gereğini yapmasını çok rica ediyoruz, istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde yoksak niye Süper Lig'deyiz? Süper Lig'de devam edeceksek niye Şampiyonlar Ligi'nde değiliz? Federasyon bu ikisinden birinin gereğini yapmalı. Bunu ivedi bir şekilde de bize bildirmeli, yolumuzu belirlemeliyiz. Eğer hala bu konuda bir yaptırım uygulanmayacaksa, açıkçası 'süründürme' olduğu görünüyor" ifadelerini kullandı.

Kocaman, bir soru üzerine, şampiyonluğu sahada verdikleri mücadeleyle kazandıklarını kaydederek, "Biz sahada gerçekten iyi oynayıp, kupayı hak ettik. Masa başında Şampiyonlar Ligi hakkımızın alınması onur kırıcıdır. Futbol Federasyonu'nun bunu nasıl algıladığı işin başka boyutu. Takımım bütün rakiplerimizi iyi futbol oynayarak, doğru işler yaparak yenmeyi başardı" diye konuştu.

"DURUMDAN YARARLANMAYA ÇALIŞAN KULÜPLER VAR"
Oluşan durumdan yararlanmaya çalışan kulüpler olduğunu savunan Kocaman, "Durumdan yararlanmaya çalışan kulüpler olduğu bir gerçek. Bu kulüplerin zaten çok net bir şekilde yazışmaları da var. Çok net bir şekilde Fenerbahçe'nin gücünün tırpanlanmasından hoşnut olunduğu bir gerçek. Bu fırsatı kullanmaya çalıştıkları çok net. Federasyondaki bağlantılarıyla bir şekilde net. Maalesef futbolun içinden gelen insanlar futbolu yönetemiyor. Bir basketbolcu geliyor ve futbolu yönetebiliyor. Bazen kulüplerin bazı uzantılarının bu tip kararların böyle küçük resimlerinde rol oynadığını şahsım adına düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"3-4 AY SONRA NE OLACAĞI BELLİ"
Fenerbahçe'nin üzerine kurulmuş bir organizasyon olduğunu ileri süren Kocaman, "İstenen çok açık. Ne öldürüyorlar, ne güldürüyorlar. 3-4 ay sonra ne olacağı da belli değil. Ortama bakıldığı zaman tamamen Fenerbahçe'nin üzerine kurulmuş bir organizasyon olarak görünüyor. Sadri Şener'in yurt dışı çıkış yasağı hemen kaldırıldı. Gidişat şunu gösteriyor ki, bu oyuncuların, yönetimin, taraftarın gücüyle ayakta kaldığımız süre içinde 3-4 ay sonra küme düşme verilecektir" şeklinde konuştu.

"BU DÖNEMDE DUYGULAR ÖN PLANDA, GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"
Kocaman, daha önce suçlu bulundukları takdirde, tepki amaçlı olarak istifa edeceği söylemi hatırlatılarak, "Görevinizin başında mısınız?" şeklinde yöneltilen soruya ise Kocaman, ''Bir karar verme durumu söz konusuydu. Kararımı açıkçası bu olay gerçekleştikten sonra vermiştim ama akıl ve mantıkla alınan kararlardan ziyade şu dönem duyguların önüne çıktığı bir dönem. Belki piyon olarak göründüğümüz bu savaşın içinde yer alabildiğim kadar Fenerbahçe ve oyuncularla beraber yer almaya çalışmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

ALEX KATILMADI
Bu arada, takım kaptanı Alex'in, toplantının başlama saatinin 13.00'den 14.00'e alınması nedeniyle, özel işi olduğu için toplantıya katılmadığı bildirildi.

"SÜRÜNDÜRME DÖNEMİ BİTSİN"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, şike iddialarına yönelik soruşturma sürecinde Türkiye Futbol Federasyonunun, takımını UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men eden kararını değerlendirdiği toplantıda, Sarı-Lacivertli ekibe ve kulübe bir "süründürme" uygulaması yapıldığını savundu.

TARAFTARA KART ÇAĞRISI
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde takım kaptanlarından Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kocaman, "Döneme uygun küçük bir tanım yapmakta fayda var. Hem takımımıza hem de kulübümüze açıkçası şu anda yapılmak istenen, uygulanmak istenen ana unsurlardan birisi 'süründürme' gibi görünüyor" dedikten sonra taraftarlardan bu süreçte, Fenerbahçe Taraftar Kart alarak kulübe destek olmalarını istedi.

"KARAR TFF'NİN, UEFA HİKAYE"
UEFA Şampiyonlar Ligi kararını Türkiye Futbol Federasyonunun aldığını düşündüğünü kaydeden Kocaman, şu ifadeleri kullandı:

"UEFA bence yan unsur, hikaye. Fenerbahçe'yi, futbolcuların son derece hak ettiği ve olmak için hayal ettikleri platformdan mahrum bıraktılar. A'dan Z'ye hak ettikleri şeydi. Son derece saçma bir karar. Ali Koç'un da dün belirttiği gibi, Futbol Federasyonunun aynı şekilde gereğini yapmasını çok rica ediyoruz, istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde yoksak, niye Süper Lig'deyiz? Süper Lig'de devam edeceksek niye Şampiyonlar Ligi'nde değiliz? Federasyon bu ikisinden birinin gereğini yapmalı. Bunu ivedi bir şekilde de bize bildirmeli, yolumuzu belirlemeliyiz. Eğer hala bu konuda bir yaptırım uygulanmayacaksa, açıkçası süründürme olduğu görünüyor. Bu oyunun içindeki, ben şahsım adına söylüyorum, bir piyon gibi görünüyoruz. Hepimiz oyuncular, ben ya da Fenerbahçe'de bütün herkes bir piyon gibi görünüyoruz. Bunu nereye kadar götüreceğimiz konusunda pek fazla bilgi sahibi değiliz. Söyleyebileceğim tek şey, acı çektiğimdir. Sanki her şey dalga geçer gibi, alay eder gibi bir süreç devam ediyor. Umarım artık bir şekilde sonuçlandırılır ve bu süründürme dönemi sona erer."

"BAŞTAN AŞAĞIYA SAÇMA BİR DÜŞÜNCE"
Beşiktaş Kulübünün Türkiye Kupası'nı iade isteğine UEFA'nın sempatiyle baktığı söylemleriyle ilgili soruya ise Kocaman, "Sadece TFF başkanının söylemine yanıt değil ama baştan aşağıya saçma bir düşünce. İlk günden beri şaka gibi bir olay olarak görüyorum. Biz sahada gerçekten iyi oynayıp kupayı hak ettik. Masa başında Şampiyonlar Ligi hakkımızın alınması onur kırıcıdır. TFF'in bunu nasıl algıladığı işin başka boyutu. Takımım bütün rakiplerimizi iyi futbol oynayarak doğru işler yaparak yenmeyi başardı. Sahada kazandıklarımızın masa başında elimizden alınma gayreti acı verici" diye konuştu.

"FENERBAHÇE ÜZERİNE BİR PLAN VAR"
Aykut Kocaman, Fenerbahçe üzerinde plan yapıldığını ve bunun adım adım uygulandığını savundu.

Federasyonun kendilerini Avrupa'ya göndermediyse elinde mutlaka bir şeyler olacağını, eğer varsa bunu devreye sokması ve uygulaması gerektiğini anlatan Kocaman, "Fenerbahçe ailesini oluşturan unsurların pek çoğu bunu istiyor. Ortada net bir şekilde uzun zamandan beri Fenerbahçe üzerine bir plan var. Bu plan adım adım uygulanıyor. Dün ve bugün bu planın artık sonlanmasını istediğimizi beyan ediyoruz. Süründürmenin bir şekilde bitmesini istiyoruz. Şampiyonlar Ligi olayının da son ana bırakılması bile bence planlı. Bu bir oyun ve biz piyonlarız. Fazla bir şey yapma şansına sahip görünmüyoruz, bu oyunun bir şekilde sonlanmasını rica ediyor, istiyoruz" şeklinde konuştu.

"BİR BASKETBOLCU GELİYOR FUTBOLU YÖNETEBİLİYOR"
Bir soru üzerine, durumdan yararlanmaya çalışan kulüplerin olduğunu ileri süren Kocaman, "Futbolun içinden gelen insanları futbolu yönetemediğini" savundu.

Kocaman'ın ifadeleri şöyle:

"Durumdan yararlanmaya çalışan kulüpler olduğu bir gerçek. Bu kulüplerin zaten çok net bir şekilde yazışmaları da var. Çok net bir şekilde Fenerbahçe'nin gücünün tırpanlanmasından hoşnut olunduğu bir gerçek. Bu fırsatı kullanmaya çalıştıkları çok net. Federasyondaki bağlantılarıyla bir şekilde net. Maalesef futbolun içinden gelen insanlar futbolu yönetemiyor. Bir basketbolcu geliyor ve futbolu yönetebiliyor."

1995-1996 sezonunda Fenerbahçe forması altındayken Trabzonsporlu futbolcular hakkında yaptığı açıklamalar hatırlatılarak, bugün o cepheden yapılan açıklamaları yeterli görüp görmediği sorulan Kocaman, "Her insanın kendine ait doğasından kaynaklanan düşünce yapısı var. Trabzonspor Başkanı'nın bugüne kadarki demeçlerini izlediğim zaman çok fazla samimi gelmiyor, doğrusu bu" yanıtını verdi.

"NE ÖLDÜRÜYORLAR, NE GÜLDÜRÜYORLAR"
Fenerbahçe için isteneni ''Ne öldürüyorlar, ne güldürüyorlar'' şeklinde özetleyen teknik direktör Kocaman, şöyle devam etti:

"3-4 ay sonra ne olacağı da belli değil. Ortama bakıldığı zaman tamamen Fenerbahçe'nin üzerine kurulmuş bir organizasyon olarak görünüyor. Sadri Şener'in yurt dışı çıkış yasağı hemen kaldırıldı. Gidişat şunu gösteriyor ki, bu oyuncuların, yönetimin, taraftarın gücüyle ayakta kaldığımız sürede 3-4 ay sonra küme düşme verilecektir. Gidişat net. Bütün fotoğrafta bu olacaklar haftalar evvelden söyleniyordu."

"BİZ YÜZSÜZ İNSANLAR DEĞİLİZ"
"Biz yüzsüz, yüzü kızarmayan insanlar değiliz. Allah esirgesin" diyen Kocaman, Fenerbahçe için ortaya atılan iddialar gerçek olmadığı için mücadelelerini sürdürdüklerini anlatarak, özetle şöyle devam etti:

"Futbol sahasından bakıldığı zaman bir somut örnek ver derseniz, bir somut örnek vardı. Fenerbahçe- Karabükspor maçında kalecinin bizim sahamızda gol araması. Bunun futbolda dili tektir. Kardemir Karabükspor 1-1 yapsa hiçbir anlamı yok. Küme düşmüyor, şampiyon olmuyor. 90 3'de kalecinin ne işi var. Somut örnek budur işte. Onun dışında çok net eminim ben bundan. Söylediklerimden sonuna kadar eminim. Başka bir hikayenin içindeki piyon olarak çırpınıp duruyoruz. Sahada kanırta kanırta bütün çabamızla elde ettiğimiz şampiyonluk alındı önce. Kademe kademe gidecek."

"LUGANO TRANSFERİ KULÜBÜN YAŞAMASI İÇİN"
Lugano'nun yurt dışına transferi için görüşmelere başlanmasıyla ilgili olarak da Kocaman, "Beklenen gelişme. Normal şartlarda hiçbir oyuncumuzun ayrılmasını istemiyoruz ama gördüğümüz tablo, oyuncularda istemiyor ama bir taraftan da kulübün yaşaması gerekiyor. Lugano transferi gerçekleşirse bu yüzden gerçekleşecek" şeklinde değerlendirdi.

Kocaman, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bu süreç öyle veya böyle sona ermeli. Hem Fenerbahçe, hem Türk futbolu, herkes kaybediyor. Ha, kayıplar kimin omurunda, bilmiyoruz ama... İlk defa fiili bir karar verildi, Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyeceği takıma söylendi. Bu kararın arkasının gelmesi gerektiğini söylüyoruz. Artık bizleri süründürmemesi gerektiğini, federasyonun acilen karar vermesi gerektiğini söylüyoruz."


VOLKAN DEMİREL: "NASIL ŞAMPİYON OLDUĞUMUZU 80 MİLYON GÖRDÜ"
Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, 2010-2011 futbol sezonunda elde ettikleri şampiyonluğa haksızlık yapıldığını savunarak, "Bizim nasıl şampiyon olduğumuzu 80 milyon göz gördü" dedi.

Soruları yanıtlayan Volkan, Kocaman'ın da dediği gibi bir ''süründürme'' döneminde olduklarını ve bu dönemi dik, gururlu ve güçlü bir şekilde atlatacaklarına inandığını söyledi.

"SAHADAKİ TERİMİZLE ŞAMPİYON OLDUK"
Emre ve kendisinin "takımın elçileri" olarak toplantıda bulunduğunu bildiren Volkan, "Dün ben, Emre ve Alex'in girişimleriyle bir saat içinde takımı topladık. Bu herkesin ne durumda olduğunu gösteriyordu. 18'de 17 yaparak nerelere geldiğimizi herkes gördü. Türkiye'de futboldan anlayan insan çoktur, aşağı yukarı 40-45 milyon insan vardır. İkiyle çarparsanız 80 milyon göz yapar. Bizim nasıl şampiyon olduğumuzu bu gözler gördü. Alnımızın akıyla, bileğimizin gücüyle sahadaki terimizle aldık" diye konuştu.

"BEMBEYAZ BİR SAYFAYLA 1. LİG'DEN BAŞLAMAK İSTİYORUZ"
Takım olarak konuşup anlaştıklarını belirten Volkan, "Federasyonun kararı ne olur bilemeyiz ama bir alt ligden, bembeyaz bir sayfayla... Biz suçluyuz demiyoruz ama hakkımız olan Şampiyonlar Ligi'ne bizi göndermiyor, rakiplerimize veriyorsanız, bizi Süper Lig'de oynatmayın istiyoruz. Bank Asya 1. Lig'den tekrar başlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"AMATÖR KÜMEYE BİLE GİTSEK FENERBAHÇE KALESİNDE ÖMRÜM ELVERDİĞİ SÜRECE FUTBOL OYNAMAK İSTİYORUM"
Yaşanan süreç nedeniyle takım olarak zor günler geçirdiklerini anlatan Volkan, şöyle devam etti:

"İster, Bank Asya 1. Lig, ister Spor Toto Süper Lig, isterse amatör kümede olsun, bütün futbolcular buradadır. Ben kendi adıma söylüyorum. Bazı gazetelerde de çıktı. Ben hiçbir şekilde bir yere gitmiyorum. Amatör kümeye bile gitsek Fenerbahçe kalesinde ömrüm elverdiği sürece futbol oynamak istiyorum. Benim gibi bütün arkadaşlarım, yabancı yerli aynı şeyi düşünüyor. Takımın menfaatlerine göre gidecek arkadaşlar olacaktır ama bütün takımın düşüncesi önümüzdeki sezon nerede olursa olsun, hepimiz buradayız."

"FENERBAHÇE'NİN EZE EZE HAKKIDIR..."
"Aynı konumda biz olsak Şampiyonlar Ligi'ne gitmek bizim için bir ödül olmazdı" diyen Volkan, ''Çünkü o hakkımız ve kazandığımız bir şey değil. Bu günkü şartlarda bu Fenerbahçe'nin eze eze hakkıdır, şampiyon olmuştur. Fenerbahçe'nin gitmesi gerekiyordu. Aynı şekilde diğer takımda da soruşturmada ismi geçen şahıslar var. Bunlar hep kafamızda soru işaretleri, cevabını istiyoruz" diye konuştu.

Volkan Demirel, konuşmasının sonunda taraftarlardan 1 milyon Fenerbahçe Taraftar Kartı kampanyasına destek vermesini istedi.

EMRE BELÖZOĞLU: "HER GÜN ÖLMEK DEĞİL BİR GÜN ÖLMEK İSTİYORUZ"
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon elde ettikleri şampiyonluğu, "Bir gerçek ki, anamızın ak sütü gibi helaldi. Saha içinde kazanılan bir şampiyonluktu" şeklinde değerlendirdi.

Soruları yanıtlayan Emre, futbolcular olarak kulübün menfaati adına ne varsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

"KULÜBÜN MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA TAKIMDAN AYRILIRIM"
Bu dönemde takımdan ayrılmak isteyen futbolcuların, sadece kulübün menfaatleri doğrultusunda takımdan ayrılacağını belirten Emre, şunları kaydetti:

"İster amatör kümede, ister Süper Lig'de, isterse Bank Asya 1. Lig'de, nerede oynarsa oynasın bu büyük birliği inşallah, önümüzdeki sene de bize hangi ligde oynamamız layık görüldüğü sürece tekrar göstereceğiz. Geçen yıl yaşadığımız şampiyonluk bir gerçek ki, anamızın ak sütü gibi helaldi. Saha içinde kazanılan bir şampiyonluktu. Biz samimi şekilde bu duygularımızı dile getirdik. Son dönemde insanlar gibi samimiyetsiz açıklamalarda bulunmadık. Geçmişte ne söylediysek bugün de aynısını söylüyoruz. Fenerbahçe Futbol Takımı futbolcuları olarak bizler dün bir birlik oluşturduk. Hakkımızda verilecek karar neyse biz buna artık razıyız çünkü, olay bizi sürüklemek zorunda kaldı. Ama bilin ki, biz geçen sene anamızın ak sütü gibi helal olan bir şampiyonluk kazandık. Kupaların bizim için bir değeri yok, önemli olan Fenerbahçe'nin şu anki durumu ve konumu. Bizler elimizden geldiğince bu durumda Fenerbahçe'nin yanında olacağız. Bütün büyük taraftarımızın olduğu gibi."

"UEFA'NIN KARARI CİDDİ BİR SKANDALDIR"
Emre Belözoğlu, UEFA'nın kararının ciddi bir skandal olduğunu ifade ederek, İngiltere'de forma giydiği dönemde aynı zamanda Fenerbahçe'de geçen sezon takım arkadaşı olan Joseph Yobo ile yaşadığı olayı örnek verdi.

"Bir Türkseniz bunu bilin, suçsuzsanız ortaya suçlu çıkarmaya çalışırlar, bu bir gerçek" diyen Emre'nin ifadeleri şöyle:

"UEFA'nın bir skandalı var, ciddi bir skandal. Örnek vermek istiyorum. İngiltere'de oynarken bir Türk kimliği taşışan futbolcu olarak beni ırkçılıkla suçlamaya çalıştılar. Hiçbir reaksiyonum olmamasına rağmen, bugün takım arkadaşım Yobo'ya karşı bir hareketim olduğun dair. Bir Türkseniz bunu bilin, suçsuzsanız ortaya bir suçlu çıkarmaya çalışırlar, bu bir gerçek. Ben 8 yıl yurt dışında oynamış bir futbolcu olarak bunu net bir şekilde söylüyorum. Bu durumlarda her zaman güçlü değilseniz ülke olarak lobi olarak ezilen siz olursunuz. Bir Türk futbolcusu olarak o dönem bunu yaşadığımda bana sadece ülkemde sahip çıkıldı. Fenerbahçe'ye UEFA'nın verdiği karar skandaldır. Juventus'a, Milan'a bu kararı uygulayabilir miydi? UEFA'nın kararı gerçeğin ötesinde tamamen hayalle kurulmuş bir senaryodur. Bütün Türk halkı, Fenerbahçelisi, Trabzonlusu, Beşiktaşlısı kim varsa bunu bilmelidir. Biz Türk olduğumuz için bu kararı UEFA rahatlıkla almıştır."

"HER GÜN ÖLMEK DEĞİL BİR GÜN ÖLMEK İSTİYORUZ"
"Biz her gün ölmek istemiyoruz, bir gün ölmek istiyoruz" diyen Emre, kamuoyunda çok farklı şekilde yönlendirilen bir bilgi kirliliği bulunduğundan yakınarak, dün milli takım oyuncularını organize ettiği şekilde gündeme gelen haberlere de tepki gösterdi.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder