29 Temmuz 2011 Cuma

Süreç nasıl başladı?

Sarı-Lacivertliler, aylarca süren çabalar sonucu, 9 Milyon Euro bonservis bedeli ile transfer edilen Nijeryalı’yı Rus ekibi Spartak Moskova’ya sattı.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?
3 Temmuz’da Aziz Yıldırım’ın gözaltına alınmasıyla başlayan süreç kulübe maddi olarak büyük zarar vermeye başladı. Tedbirler arttırıldı ve yüksek harcamaların kesilmesi için düğmeye basıldı. Bir alt lige düşürülme tehlikesiyle karşı karşıya olan Sarı-Lacivertliler’de yönetim bu dönemde Emenike için Spartak Moskova’dan gelen teklifi değerlendirme kararı aldı.

9 MİLYON EURO ÇÖPE GİDEBİLİRDİ
Alt lige düşme cezası alırsa yönetim hem bu bonservis bedelini Karabükspor’a ödemek zorunda hem de futbolcuyu bedelsiz kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktı. Yani 9 milyon Euro çöpe atılmış olacaktı.

ÖDEME YAPILMADI
Nijeryalı için bugüne kadar hiçbir ödeme yapılmadı. Bu ayın sonunda Sarı-Lacivertli takımın Karabükspor’a 500 bin Euro olan ilk transfer taksitini ödemesi gerekiyor. Yönetim de Emenike’den zarar etme tehlikesini göze alamıyor.

10 MİLYON EURO PEŞİN ALINIYOR
Yönetiminin istediği rakam 14 milyon Euro’ydu. Böylece 9 milyon Euro’ya alınan Emenike’de önemli ölçüde kar edilecekti ve rahat nefes alınacaktı. Ancak Spartak Moskovalı yöneticiler bu rakamı çok bulup 10 milyon Euro’yu peşin olarak vermeyi teklif etti. Bu da Fenerbahçe’nin işine gelince transferde anlaşma sağlandı.

MEN CEZASI ALABİLİR
Emenike’nin şike soruşturması kapsamında savcılık tarafından serbest bırakılmasına rağmen Türkiye’de futbol oynaması şüpheliydi. Belgeleri inceleyen Etik Kurul, TFF’ye raporunu sunacak. Ancak gelen bilgiler Emenike için pek iç açıcı değildi. Nijeryalı’nın geçen sezon Sarı-Lacivertli takıma karşı bilerek sahaya çıkmadığı ve bu yüzden men cezası alabileceği yönünde. Yani Emenike’nin gelecek sezon Türkiye’de futbol oynaması bile şüpheli olduğu için yöneticiler onu hemen elden çıkardı.

KARABÜK PARAYI ALACAK
Emenike’yi Fenerbahçe’ye satan Karabük ise her koşulda parasını alacak. İster Sarı-Lacivertliler küme düşsün ister Emenike’ye men cezası verilsin Karabük 9 milyon Euro’yu tahsil edecek.

İSMİ ÇOK YIPRANDI
Yıldız oyuncunun elden çıkartılmasının bir de psikolojik nedeni var. Haliyle bu da yaşanan son olaylarla ilgili. Emenike’nin satılmasında etkili olan bir diğer durum ise isminin fazlasıyla yıpranması ve şike iddialarında adının geçmesi.

İLGİNÇ BİR İDDİA DAHA
Emenike’nin Spartak Moskova’ya verilmesinin ardından bazı iddialar da gündeme geldi. Bunların en önemlisi ise Fenerbahçe yönetiminin, kulübün bir alt lige düşürüleceğine dair bilgi aldıkları iddiası. Bu yüzden de yönetimin para edecek futbolcuları elden çıkaracağı belirtildi.

GELEN BAŞKA TEKLİF YOK
Şirket birleşmesini geçtiğimiz hafta tamamlayan Sarı-Lacivertliler, bundan sonra transferler ile ilgili borsaya ve kamuya bildirim yapmak zorunda. Emenike için bildirimi yapan yönetim, diğer futbolcular içinde teklif alması durumunda yine aynı şekilde bunu borsayla paylaşacak. Ancak şu anda Emenike dışında başka bir futbolcu için teklif gelmiş değil.

SIRADA DANİEL GÜİZA VAR
Yönetim Daniel Güiza ile de yolları ayırmanın hesaplarını yapıyor. Toplam maliyeti 30 milyon Euro’yu bulan İspanyol futbolcunun, alacağı 3 milyon Euro karşılığında bonservisi bedelsiz olarak verilecek.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder