29 Temmuz 2011 Cuma

Herkes haddini bilecek!

HTSPOR


"Kol kırılınca yenin dışarıda kaldığı anladık. 30 yaş ufaklara ‘siz’ diyebilecek kadar futbol ailesini tanıyan erdemde bir insanım. Dolayısıyla herkes haddini bilecek. Herkes rahatça arkasını dönebilmeli"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Liverpool maçı sonrası mücadeleyi bir kenara bırakırken, hafta başında Sarı-Kırmızılı yönetimde ismi üzerinde yaşanan tartışmalara değindi ve ‘bazı yöneticilere’ mesaj yollayarak “Herkes haddini bilecek” dedi.

Terim’in camiada ve futbol kamuoyunda çok ses getirecek açıklamaları şöyle:
“Geldiğimiz günden beri Aslan yuvasında G.Saraylılık ruhu önderliğinde gurur duyulacak bir takım yapmaya çalışıyoruz. Bu yolun uzun ve sıkıntılı olacağını ifade ediyorum. Hepimizin ortak paydası G.Saray. Galatasaraylılık terbiyesi çizgisinde davranmak zorundayız. Bu terbiye gereği bütün iç sorunlarımızı kendi içimizde halletmeliyiz. Eğer sorunun bir parçası olacaksak biz olmalıyız. Hayatta isteyeceğim en son şey G.Saray’a zarar vermek olacaktır. Böyle bir atmosferde G.Saray’ın bana ihtiyacı olduğu dönemde buradayım. Bize yakışan sorunları kendi içimizde halletmeliyiz. Birinin sorunu varsa benim yerim orada, gelsinler çözelim. Yönetim kurulu masasına 15-20 kişi oturursa yapacak bir şey yok. Yönetim masasında birkaç gazeteci oturuyor gibi duruyor. Kol kırılınca yenin dışarıda kaldığı anladık.

‘G.Saraylı doğruyu bilmeli’
Yönetim içinde ve dışarıya söylenen şeyler doğru olmalı, abartılı olmamalıdır. 30-35 milyon G.Saraylı doğru bilgilendirilsin. G.Saray’da görev yaptığım sürece başkanlarımın ve yöneticilerimin haberi olmadan hiçbir bir iş yapmadım. Yetki alanım belli. Ben işin teknik kısmından anlarım. O zaman Melo’nun aldığı parayı liret ile çarpsınlar daha pahalıya çıkar. Transfere stopaj eklenir mi? Bazıları yalan söylüyor. Kahramanlığı başka yerde yapalım. Başkanın haberi yok mu? Başkan kime talimat vermiştir. Ali Dürüst’e. O kimdir. 2.Başkan. Ben, Hasan, Ümit, Taffarel, transfer yapmak için geberiyor. 23 milyona alınmış bir adamı 1.5’a getiriyor bir de hakaret görüyor. Bu nasıl bir anlayıştır. Sonradan olabilecek hadiselere ben ‘Pardon’ demiştim, bunlar çok eskide kaldı.

‘Diarra randevusunu iptal ettirdim’
Felipe Melo 1.5 bonservisi. Biz 3.3 veriyoruz, orada 3.7 alıyordu. İyi bir oyunca ve İtalya’da transfer rekortmeni. Ne kadar iyi oyuncu alırsanız alın tutmaz. Ama o da hırslandı. O da okuyor bu gelişmeleri. G.Saray’a zarar veriyoruz. Felipe, G.Saray’da önemli işler yapacaktır. İyi bir ön libero aldık. Galatasaray’a geldiğimde ‘Yabancı istemiyorum’ diyebilirdim. ‘Baros’u istemiyorum’ da diyebilirdim. Yerli, yabancı almak istiyorum, bu benim fikrim. Kaliteli kadroya ihtiyacımız var. Seyircilerin istediği takımı hallederken istikbali de düşünmek zorundayız. Bu nedenle genç oyuncular almak için arkadaşlarımız uğraşıyor. 8 kişilik bir komitemiz var. Son günlerde biraz daha genişledi. Başkan ve yönetim karar verecek, rakamı veren onlar. Alma yetkim yok ama söyleme yetkim var. Almanya’da gece saat 01.30’da Ali Dürüst aradı. ‘Başkan Lass Diarra için talimat verdi. Rakamı budur’ dedi. Kendisine rakamların fazla olduğunu söyledim. Randevu alınmasına rağmen iptal edildi.

‘Dalgalanma doğal’
“Biz yeri gelirse dikiliriz. Sadece teknik direktör değilim. G.Saray’da divan üyeliğini hak etmiş biriyim. Yuvama gelmişim. 30 yaş ufaklara ‘siz’ diyebilecek kadar futbol ailesini tanıyan erdemde bir insanım. Dolayısıyla herkes haddini bilecek. Eboue sadece bir bek değil. Önde solda orta sahada oynayan bir isim. Başkan arkadaşlara yetki verirse olur. Olmazsa başkasıyla görüşürüz. Şu hesabı yapıyorlar mı? Selçuk sıfır mı, Ceyhun sıfır mı, Elmander sıfır, Melo 1.5 mu, Muslera’ya 4 milyon veriyoruz? Ujfalusi’ye verdik 1.5. Ne etti 7... Benim öyle bir kaderim var. 20’ler 30’lar verilir bir şey olmaz. G.Saray’a zarar verecek son insan benim. Olağanüstü şartlarda gelen bir yönetim ve teknik heyetiz. Bu şartlarda dalgalanma doğal. Dalgalandıktan sonra durulmamız da esastır. Umarım bu tip şeyler tekrarlanmaz. G.Saray’ın, vizyonu da misyonu da hiç bitmez. Sıkıntılı günlerin sıkıntılı geçmesi doğaldır. 3-4 senenin hangi şartlarda geçtiğini bilen G.Saraylılar, bu günleri düşünmelidir. Herkes görevi dahilinde taşın altına elini sokmalı. Herkese kendi alanlarında görev düşüyor. Resme bakma yerine, çerçeveye bakmamalıyız. Resme bakacağız, o yüzden büyük fotoğraf da G.Saray her şeyini inşaa ederek yoluna devam edecektir. Kendi aramızda hangi derdimiz varsa orada konuşup, kolkola çıkmalıyız. Herkes rahatça arkasını dönebilmeli."


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder