30 Mayıs 2011 Pazartesi

Öfke sokağa taştı!

HTSPOR


Polis nezaretinde yürüyen Trabzonspor taraftarları, Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine sloganlar attı.

Saat 13.00’te Uzun Sokak’ta buluşan taraftarlar, toplu olarak okunan İstiklal Marşı’nın ardından yürüyüşe geçti.

“Şampiyonluğumuzu çalabilirsiniz ama cesaretimizi asla”, “Ey İstanbul dükaları, başınıza bela olacağız” ve “Türkiye Futbol Fenerasyonu” gibi pankartlar dikkat
çekti.

Ayrıca kalabalık üzerinde “Satılmış TFF, THK, ESES, KAYSERİ” yazılı bir F.Bahçe formasını yırtıp yaktı. Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesi’nin önünde bir basın açıklaması yapan taraftarlar, TFF binası önünde ıslıklı ve alkışlı protesto eylemi yaptı. Daha sonra da sakin şekilde dağıldı.

FENERLİ'YE SALDIRI
Bir grup Trabzon taraftarı, F.Bahçe’nin şampiyonluğunu protesto için Taksim’de toplandı. Federasyon ve Aziz Yıldırım’a tepki gösteren grup, Cumhuriyet Anıtı önünde bir açıklama yaptı.

Trabzonlu taraftarlar, bu sırada F.Bahçe formasıyla yoldan geçen bir kişiye saldırdı. Adı öğrenilemeyen taraftarı bir kafeteryada sıkıştıran kalabalık, masa ve sandalyeleri yıkıp camları kırdı. Grubu Çevik Kuvvet polisi engelledi. Fanatikler daha sonra bir başka F.Bahçe formalı genci linç etmek istedi. Yaşanan kovalamacanın ardından taraftar polise sığındı. Olayların yatışmasının ardından taraftarlar meydanda horon tepti.

OLCAYTO OKUR / AHT


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder