28 Mayıs 2011 Cumartesi

En büyük kim?

Hadi bakalım kolay gelsin! Şampiyonlar Ligi’nde bir güzel yarış... Londra’daki finalde 2 Avrupa devi Barcelona ileM.United 2010-11 sezonunun en büyüğü olmak için Wembley’de kapışacak

Sezonun en önemli karşılaşması geldi, çattı...
Avrupa’da kulüpler bazında en önemli organizasyon olan Şampiyonlar Ligi’nin final karşılaşması bu akşam TSİ 21.45’te Barcelona ile Manchester United arasında oynanacak.

Turnuvanın en çok gol atan takımı (Barcelona-27) ile en az gol yiyen takımını (Manchester United-4) karşı karşıya getirecek olan mücadele bir anlamda 2 sezon öncesinin rövanşı niteliğinde... 2 yıl önce Roma’da yine Devler Ligi finalinde karşı karşıya gelen iki ekip, bu kez Londra’da Wembley Stadı’nda kozlarını paylaşacak.

2008-09 sezonu finalinde karşılaşan Barcelona ile Manchester United’ın Olimpiyat Stadı’ndaki mücadelesini Eto’o ve Messi’nin golleriyle Katalan ekibi 2-0 kazanmıştı. Daha önce 1991 yılında Kupa Galipleri Kupası finalinde de karşı karşıya gelen iki Avrupa devinin mücadelesinde ise Manchester United, rakibini 2-1 mağlup etmiş ve kupayı müzesine götürmüştü.

FERGUSON MU GUARDIOLA MI?
Bu geceki final, iki takım arasında olduğu kadar kulübedeki hocalar açısından da son derece önemli... Zira Manchester United’ın kazanması halinde 69 yaşındaki teknik direktör Alex Ferguson, 3. kez Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırarak Liverpool eski çalıştırıcısı Bob Paisley’nin ardından en çok Kupa 1 zaferi yaşayan teknik adam olarak tarihe adını yazdıracak. Barcelona’nın kazanması halinde ise 40 yaşındaki Pep Guardiola, 3 yıllık çalıştırıcılık kariyerinde 2. kez Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayarak tarihin en iyi teknik direktörleri arasındaki yerini ayırtmış olacak.

Kaderin cilvesi
Devler Ligi kupasını kazanmak için Wembley Stadı çimlerine çıkacak olan
iki ekip, tarihlerindeki ilk Kupa 1 zaferlerini Londra’daki statta elde etmişti

Futbol tarihinin en garip tesadüflerinden biri olsa gerek; bu akşam Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırmak için kozlarını paylaşacak olan Barcelona ile Manchester United, Şampiyon Kulüpler Kupası’ndaki ilk zaferlerini Wembley Stadı’nda kazanmıştı.

Efsane teknik direktör Matt Busby yönetiminde 1967-68 sezonunda finale dek yürüyen Manchester United, 29 Mayıs 1968’de Londra’daki statta oynanan mücadelede Benfica’ya rakip olmuştu. Normal süresi 1-1 sona eren maçı uzatmalarda 4-1 kazanmayı başaran Kırmızı-Şeytanlar, Kupa 1’de ilk zaferlerine ulaşıyor, Şampiyon Kulüpler Kupası Bobby Charlton’ın ellerinde havaya kalkıyordu.


RONALD KOEMAN’DAN FRİKİK GOLÜ
Barcelona da ilk Şampiyon Kulüpler Kupası zaferine Wembley’de ulaşıyordu. 20 Mayıs 1992’de oynanan finalde Sampdoria karşısına çıkan Katalan kulübü, golsüz sona eren maçın uzatma süresinde Koeman’ın frikikten golüyle rakibini 1-0 mağlup edip, Şampiyon Kulüple Kupası’nı tarihinde ilk kez havaya kaldırıyordu.

Barça’nın şampiyon 1992 kadrosu ne yapıyor?
Andoni Zubizarretta: Barcelona sportif direktörü
Carles Busquets: Barcelona kaleci antrenörü
Albert Ferrer: Vitesse Teknik Direktörü
Juan Carlos: Valladolid kulübü futbol direktörü
Ronald Koeman: Teknik direktör, şu sıralar TV yorumcusu
Miguel Angel Nadal: Real Mallorca yardımcı antrenörü
Jose Ramon Alexanco: Barcelona futbol eski şefi
Julio Salinas: El Mundo Deportivo yorumcusu
Txiki Begiristain: Barcelona eski sportif direktörü
Guillermo Amor: Barcelona Futbol Gelişim Direktörü
Michael Laudrup: Real Mallorca Teknik Direktörü
Jose Mari Bakero: Lech Poznan Teknik Direktörü
Andoni Goikoetxea: Osasuna Genç Takım Antrenörü
Fernando Nando: Sevilla’da ticaretle uğraşıyor
Hristo Stoichkov: Teknik direktör, şu sıralar boşta
Josep Guardiola: Barcelona Teknik Direktörü
Eusebio Sacristan: Teknik direktör, şu sıralar boşta

TEKNİK DİREKTÖR

Johan Cruyff: Ajax futbol direktörü, Katalunya Teknik Direktörü


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder