30 Nisan 2011 Cumartesi

Prestij derbisi!

BEŞİKTAŞ - GALATASARAY DERBİSİ CANLI ANLATIMLA HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun son derbisinde ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Fiyapı İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

Son 30 yılın en başarısız dönemini geçiren 44 puanla 5. sıradaki Beşiktaş ile lig tarihinin en başarısız performansını sergileyen 37 puanla 12. sıradaki Galatasaray, derbide prestij mücadelesi verecek.

Lig tarihinde ilk kez, sezonun sonlarına yaklaşılan bir derbide zirvenin bu kadar uzağında mücadele edecek ezeli rakipler, maçı kazanarak, sezon boyunca üzdükleri taraftarlarına derbi galibiyeti armağan etmek amacında.

Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Ferrari, Almeida, Ernst, Nobre ve Nihat Kahveci ile kırmızı kart cezalısı Necip Uysal, derbide oynayamayacak. Sakatlığı geçen Bobo'nun ise forma giymesi bekleniyor.

Galatasaray'da ise sakatlıkları bulunan Yekta Kurtuluş, Neill ve Kewell ile sarı kart cezalısı Sabri Sarıoğlu, derbide oynayamayacak. Sakatlığı olan Stancu'nun durumu ise henüz netlik kazanmadı.

159. RANDEVU
Beşiktaş ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları maçla birlikte İnönü Stadı'nda 159. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında, geçmişte değişik adlarla anılan, bugünkü ismiyle Fiyapı İnönü Stadı'nda şimdiye dek 158 maç yapılırken, Galatasaray 56, Beşiktaş 46 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 56 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı.

Sarı-kırmızılılar, İnönü Stadı'nda siyah-beyazlı fileleri 208 kez havalandırırken, Beşiktaş ise 177 gol attı.

Galatasaray, İnönü Stadı'nda en farklı skorlu galibiyetini TSYD Kupası maçında 6-0'lık sonuçla alırken, Beşiktaş ise Dolmabahçe'de en fazla 2 farkla galip gelebildi.

Ezeli rakiplerin geçen sezon İnönü Stadı'ndaki lig maçı Arda Turan ve Tomas Sivok'un karşılıklı golleriyle 1-1 sona ermişti.

''MİSAFİRPERVER'' BEŞİKTAŞ
Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılacak sezonun son derbisi öncesi Beşiktaş, iç sahada oldukça kötü bir performans sergiliyor.

Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon ev sahibi takım sıfatıyla 15 maça çıkarken, bunlardan sadece 6'sını kazanabildi. Kendi evinde 5 kez berabere kalan, 4 kez de yenilen siyah-beyazlılar 23 puan toplarken, 30 gol atıp, kalesinde ise 23 gol gördü.

Gaziantepspor maçını cezası nedeniyle Antalya'da seyircisiz oynayan ''Kara Kartallar''ın evindeki maçlarda en golcü ismi 7 golle Bobo oldu. İç sahada 23 puan toplayabilen, büyük taraftar desteğine rağmen toplam 22 puan yitiren siyah-beyazlılar, ev sahibi takım avantajını hiç de iyi kullanamadı.

Bu sezon Fiyapı İnönü Stadı'ndaki ilk lig maçı olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 2-0 mağlubiyet dışında diğer 14 lig maçında da en az 1 gol atan Beşiktaş, buna karşın iç sahada sadece 2 maçta kalesini gole kapayabildi.

Fiyapı İnönü Stadı'ndaki son 5 lig maçında sadece 1 kez kazanabilen Beşiktaş, son 4 lig maçında ise toplam 10 gol yedi.

GALATASARAY, EV SAHİPLERİNİ ÜZMÜYOR
Sezonun son derbisi öncesi Galatasaray, deplasmanda oldukça kötü bir performans sergiliyor.

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda 15 maça çıkarken, bunlardan sadece 5'ini kazanabildi. Rakip sahada 2 kez berabere kalan, 8 kez de yenilen sarı-kırmızılılar 17 puan toplarken, 16 gol atıp, kalesinde ise 21 gol gördü.

''Cim Bom''un rakip sahadaki en golcü isimleri 2'şer golle Baros, Pino ve Arda Turan oldu. Sarı-kırmızılılar, deplasmanda 17 puan toplayabilirken, toplam 28 puan yitirdi.

Bu sezon deplasmanlardaki 15 lig maçından 6'sında gol atamayan Galatasaray, buna karşın sadece 5 maçta kalesini gole kapatabildi.

Sarı-kırmızılılar, son 6 deplasman maçında sadece 1 kez, o da son maçta Manisaspor'u yenerken, bu maçlarda toplam 14 gol yedi.

BEŞİKTAŞ - GALATASARAY

STAT: Fi-Yapı İnönü
SAAT: 19.00 / Lig TV
HAKEM: Yunus Yıldırım

BEŞİKTAŞ: Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Sivok, İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı, Aurelio, Fernandes, Quaresma, Simao, Guti, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Tayfur Havutçu

GALATASARAY: Zapata, Serkan Kurtuluş, Servet Çetin, Gökhan Zan, Insua, Ayhan Akman, Cana, Culio, Kazım Kazım, Arda Turan, Baros
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Ünder


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder