29 Nisan 2011 Cuma

Ne yaptın Falcao!

Porto, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında La Liga temsilcisi Villarreal ile karşılaştı. Beklenenin aksine Porto maça tutuk başladı.

Hulk ve Guarin gibi isimlerle önemli fırsatlar yakalayan ev sahibi ekip, ilk yarının son dakikalarında gelen gole engel olamadı.

Cazorla ve Rossi gibi isimlerle gole yaklaşan Villarreal, Cani’den gelen golle soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti. Neymar’ın sağdan ortasında ön direkte iyi yükselen Cani, konuk ekibi 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

İkinci yarıda ise tam anlamıyla bir Porto fırtınası vardı. Ev sahibi ekip ikinci 45 dakikaya golle başladı. Falcao’yu ceza sahası içinde düşüren Diego Lopez, Porto’nun penaltı kazanmasına neden oldu. Topun başına geçen Falcao, skora dengeyi getirdi 1-1.

61. dakikada sahneye çıkan Guarin, Porto’yu 2-1 öne geçirdi. 67. dakikada Hulk’un pasıyla ceza sahasına giren Falcao, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti 3-1. 75. dakikada Guarin’in sağdan ortasında düzgün bir kafa vuruşu yapan Falcao, Porto’yu rahatlatan golü kaydetti 4-1. 90. dakikada sahneye çıkan Falcao, maçın skorunu tayin eden golü kaydetti 5-1.

Falcao bu maçta attığı 4 golle, Jürgen Klinsmann'ın elinde bulunan 15 gollük rekora ortak oldu. Kolombiyalı golcü, kupa tarihinin en golcü oyuncuları arasına girdi.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder