28 Şubat 2011 Pazartesi

Nuri Almanya'nın en iyisi!

/ DIŞ HABERLER


Gençlerle kurulu ve kendine güvenen bir kadroya sahip Borussia Dortmund, haftasonunda ezici bir oyunun ardından Bayern Münih'i 3-1 yenerek, 2002'den bu yana ilk şampiyonluğuna çok yaklaştı.


Bayern karşısına 22.7'lik yaş ortalamasıyla en genç Dortmund kadrosunu çıkaran teknik direktör Juergen Klopp, deneyimli oyuncularla kurulu rakibi önünde atak futbolunun en iyi örneklerini sergiledi. Bu oyun Dortmund'a 20 yıl sonra Münih'te ilk galibiyetini getirdi.


Takımın 22 yaşındaki oyun kurucusu ve Bayern maçına kaptan olarak çıkan milli oyuncu Nuri Şahin, "Kendimize inanıyoruz. Rahatız ve takım oyunu oynuyoruz" açıklamalarıyla galibiyetin şifrelerini verdi.


Bitime 10 hafta kala, en yakın takipçisi Bayer Leverkusen'e 12 puan fark atan  ve 58 puan toplayan Borussia Dortmund, Bayern maçında da defansıyla göz kamaştırdı. Geride kalan 24 maçta sadece kalesinde 14 gol gören Dortmund, Bayern'in yıldızları Arjen Robben ve Franck Ribery'yi iyi kilitledi. Son iki maçında 7 gol atan Bayern, Dortmund karşısında önemli fırsatlar yakalayamazken 1 gol kaydedebildi.


-BUNDESLIGA'NIN EN YETENEKLİSİ-
Haber yorumlarda, Nuri Şahin'in Bayern maçında Alman milli takım oyuncusu Bastian Schweinsteiger'e üstünlük kurduğu dile getirilirken, "Nuri sol ayagıyla da gol atarken, Bundesliga'nın en yetenekli ortasaha oyuncusu olduğunu kabul ettirdi" denildi. 


Dortmund ligde dolu dizgin gitmesine karşın sakat oyuncularının çokluğu da dikkat çekti. Kaptan Sebastian Kehl'le birlikte, Patrick Owomoyela, Mohamed Zidan, Felipe Santana ve Shinji Kagawa'nın yoklukları genç ekipte fazla hissedilmedi.


Ancak Klopp'un oyuncuları deneyimli oyuncuları aratmadı. Öyleki Avustralyalı 22 yaşındaki Mitchell Langerak, Roman Weidenfeller'in yokluğunda ilk kez Bundesliga'da forma giydi ve 69 bin kişilik atmosferde etkilenmedi. Bayern'in saman alevi gibi parlayan ataklarında da kendine güvenini gösterdi.


Tüm bunlara karşın 1997 Şampiyonlar Ligi Borussia Dortmund'da hala "şampiyon" söylemleri yasak.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder