30 Eylül 2010 Perşembe

Barça'ya geçit yok!


UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Rubin Kazan evinde konuk ettiği Barcelona ile 1-1 berabere kaldı. FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır 90 dakikada boyunca verdiği başarılı kararlarla maça damga vurdu. Rubin Kazan forması giyen Gökdeniz Karadeniz mücadeleye ilk 11'de başlarken 64. dakikada yerini Martins'e bıraktı.

Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı mücadelede puanlar paylaşırlırken Çakır, bir kez daha gururumuz oldu. Tam 10 yıl sonra bir Türk hakemin Devler Ligi'nde görev yaptığı mücadelede Çakır'ın yardımıcıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Karşılaşmanın 4. hakemi olarak ise Süleyman Abay görev yaptı.

Maça etkili başlayan taraf Barcelona oldu. Rakip kaleye baskı kuran Katalan ekibinde 13. dakikada Pedro'nun topu direkten döndü. Mücadelenin 29. dakikasında Alves ceza sahası içinde Murawski'yi düşürünce, Çakır beyaz noktayı işaret etti. Topun başına geçen Noboa penaltıyı gole çevirdi ve Rubin Kazan mücadelede 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı bu sonuçla tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında ise dengeli bir oyun vardı. 60. dakikada Iniesta ceza sahası içinde yerde kaldı ve Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullan David Villa topu ağlara yolladı ve skora denge geldi. 87. dakikada Martins'in topu direkten dönerken Çakır maçın sonucunu ilan etti 1-1. Bir kez daha gururumuz olan Çakır, 90 dakika boyunca 5 kez sarı kartını kullandı. Gökdeniz Karadeniz ise başarılı oyunu ile alkışları topladı.

D Grubu'nda oynan diğer maçta ise Kopenhag, Panathinaikos'u 2-0 yenerek liderliğe yükseldi. Barcelona 4 puanda ikinci Rubin Kazan ise 1 puanla 3. sırada yer aldı. Yunanistan temsilcisi Panathinaikos henüz puan alamayarak son sırada kaldı.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder