28 Haziran 2010 Pazartesi

Serena rövanşı aldı!

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda oynanan maçta, Wimbledon'da 3 kez şampiyonluğa ulaşan Serena Wililams, 2004 yılında henüz 17 yaşındayken finalde kendisini 2-0 yenerek şampiyon olan 16 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ile 4. turda karşı karşıya geldi.

Kariyerinde 12'si ''Grand Slam''lerde olmak üzere toplam 36 şampiyonluğu bulunan 29 yaşındaki Serena Williams, Wimbledon'ın tarihinde şampiyon olan en genç 3. kadın raket unvanına sahip Rus Sharapova'yı 2-0 yendi ve çeyrek finale yükseldi.

İki raket bugüne kadar toplam 7 kez karşı karşıya geldi. Serena Williams 5, Maria Sharapova ise 2 kez korttan galibiyetle ayrıldı.

İlk setin 4. oyununda Sharapova'nın servisini kıran ve 3-1 öne geçen Serena Williams'a Rus raket bir sonraki oyunda rakibinin servisini kırarak yanıt verdi. İki raket de kendi servis oyunlarını alınca kazananı belirlemek için ''Tie-break'' uygulamasına gidildi. ''Tie-break''te rakibine 11-9 üstünlük sağlayan Serena Williams, 57 dakika süren ilk seti 7-6 kazandı.

2. setin 3. oyunu 15-15 beraberlikle devam ederken, Rus Sharapova'nın iki kez üst üste çift hata yapmasını iyi değerlendiren ve servisini kıran ABD'li tenisçi 2-1 öne geçti. 8. oyunu Sharapova'ya puan vermeden alan ve skoru 5-3 yapan Serena Williams, servis kullandığı 10. oyunu da alarak 2. seti 6-4 kazandı ve çeyrek finale adını yazdırdı.

Karşılaşmada Serena Williams, 19 ''ace'' attı, 17 basit, 5 çift hatayla oynadı. Sharapova ise 3 ''ace'' yaptığı mücadeleyi, 18 basit, 7 çift hatayla tamamladı.

İlk servisinin oyuna girmesinde yüzde 68'lik başarı yakalayan ABD'li Williams, kullandığı 50 ilk servisten 42'sinde puanı hanesine yazdırdı. Sharapova da attığı 42 ilk servisten 31'inde puan aldı.

Serena Williams, servis kırmak için yakaladığı 2 fırsattan 2'sini de değerlendirirken, Rus tenisçi ise 1 kez bu fırsatı yakadı ve bundan da yararlandı.

Karşılaşmada ABD'li raket 75, Sharapova 66 puan kazandı. Maçın en hızlı servisini ise saatte yaklaşık 201 kilometrelik hızla Serena Williams attı.

Serena Williams, bu yıl katıldığı Avustralya Açık'ta şampiyon olurken, Fransa Açık'ta çeyrek finalde elendi.

Kariyerinde 22 şampiyonluğu olan ve Wimbledon'da 2 kez de yarı final oynama başarısını gösteren Sharapova ise bu sezon Avustralya Açık'ta 1. turda, Fransa Açık'ta ise 3. turda turnuvaya veda etti.





Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder