28 Haziran 2010 Pazartesi

Daum'u çenesi bitirdi!

Christoph Daum’u çok konuşması yaktı. Her şey şampiyonluğun kaçmasıyla başladı. Yönetim yolları ayırma kararını Daum’a iletti ancak Alman hoca bu tebliğ yapılırken başkan Aziz Yıldırım’ın bulunmamasına hayli bozuldu. Bunun için de yöneticilere “Yolları ayırmanın bedeli 9 milyon Euro’dur. Öderseniz giderim” restini çekti. Bunun ardından iki taraf arasında yoğun bir faks trafiği yaşandı. Yöneticiler, Daum ve avukatına “Bu kadar parayı vermeyiz” diyerek karşı çıktı. Bunun üzerine teknik adam istediği parayı 6 milyon Euro’ya çekti. Tecrübeli çalıştırıcı, İstanbul’a geldikten sonra ne olduysa rakamı tekrar 6.6 milyon Euro’ya çıkardı. Ancak bu  pazarlıklar yaşanırken Daum hem İspanya’da hem de Türkiye’de yaptığı açıklamalarla Fenerbahçe yönetiminin eline büyük bir koz verdi.

Bunu fırsat bilen Sarı-Lacivertliler “Gazete ve televizyonlara yaptığınız açıklamalar sizinle imzaladığımız sözleşmeye aykırı. Bu nedenle mukavelenizi feshediyoruz ve size ödeme yapmayacağız” derken, Daum’un avukatları da “Bu durum hukuki süreçte ayrı yönlere çekilebilir” diyerek yönetime gözdağı verdi. Bunun sonucunda yöneticiler avukatları muhatap kabul etmediğini belirtince Alman teknik adam bu mücadelede yanlız kalmış oldu.

TEST SÖYLENTİSİ SONUNU GETİRDİ
İş işten geçtikten sonra aklı başına gelen Daum, istediği parayı bir anda 4 milyon Euro’ya indirdi. Bu da yetmiyormuş gibi “Kokain testi yapılacak” söylentilerinin çıkması tecrübeli hocayı daha da korkutup sindirdi ve rakam 3 milyon Euro’ya indi. Sonunda devreye giren Cihan Kamer kısa bir görüşmenin ardından 2.3 milyon Euro’ya Daum ile el sıkıştı. 9 milyon Euro’dan kapıyı açan çalıştırıcı, sözleşmesine aykırı açıklamaları nedeniyle 2.3 milyon Euro’ya razı oldu. İstanbul’da olan Daum, 8 Temmuz’da Türkiye’den ayrılacak.

HTSPOR / Tahir KUM


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder